Szabadlábon a helyi rendőrt bántalmazó székelyudvarhelyi üzletember

Szabadlábon vizsgálják ki annak a székelyudvarhelyi férfinak az ügyét, aki a hét végén bántalmazott egy helyi rendőrt és kárt okozott az autójában. A bíróság ugyanis elutasította az előzetes letartóztatására vonatkozó vádhatósági kérelmet.

A Hargita megyei rendőrség közlése szerint a székelyudvarhelyi bíróság elutasította az előzetes letartóztatási kérelmet, és 60 napra hatósági felügyelet alá helyezte a 37 éves férfit, akit előzőleg 24 órára vettek őrizetbe testi sértés, egyéb erőszakos cselekedetek és rongálás miatt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított többször megütötte a 20 éves G.R.-t, majd snowmobiljával hosszasan követte a fiatalember által vezetett gépkocsit és többször nekiment.

Katona Loránd, a székelyudvarhelyi városi rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, az eset szombatról vasárnapra virradóra történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt „egy jól ismert székelyudvarhelyi üzletember” megfenyegette és távozásra szólította fel.

A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, a fenyegető utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva. Az áldozat orrcsonttöréssel és arcsérüléssel került kórházba.

Katona szerint a rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit. A rendőrség szerint az ütlegelés azt követően is folytatódott, hogy a menekülők gépkocsija elakadt egy hóbuckában, amelynek nekilökték a szánnal.

A parancsnokhelyettes szerint mindennek a hátterében az állt, hogy az üzletember „elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével”, mivel többször megbírságolták őt. A rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette a támnadót, és előzetes letartóztatásba vételét javasolják rongálás és ütlegelés miatt. A bíróság azonban nem hagyta jóvá az előzetes letartóztatásra vonatkozó kérelmet, így a tettes szabadlábon védekezhet.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?