Elhunyt a törcsvári kastély egyik örököse

A törcsvári kastély ügyvezetősége szerdán közölte, hogy elhunyt Elisabeth Sandhofer főhercegnő, a Habsburg-család tagja, a törcsvári kastély egyik örököse.

"A törcsvári kastély mélységes szomorúsággal tájékoztat ő császári és királyi fensége, Elisabeth Sandhofer főhercegnő távozásáról, aki hosszú és súlyos szenvedés után tért meg az örökkévalóságba. Melegszívű, diszkrét jelenléte, finom humora meghatározó volt abban, hogy a kommunizmus hosszú éjszakája után a törcsvári kastély ismét életre kelt. Nevét mindig imáinkba fogjuk foglalni nagyanyjával, Maria királynéval, és édesanyjával, Ileana hercegnővel együtt' - olvasható a törcsvári kastély közleményében.

Elisabeth Sandhofer főhercegnő 1942-ben született.

Bogdana Balmuş, a törcsvári kastély ügyvezetőségének szóvivője arról tájékoztatott, hogy az épület belső udvarán külön helyet alakítottak ki a főhercegnő emlékére gyújtott gyertyáknak és a részvétnyilvánítási könyvnek.

A törcsvári kastély 2009-ben került vissza teljes egészében Ileana hercegnő leszármazottai - Dominic von Habsburg főherceg, Maria Magdalena Holzhausen főhercegnő és Elisabeth Sandhofer főhercegnő - tulajdonába. A műemlék azóta is Brassó megye leglátogatottabb turisztikai célpontja, 2017-ben több mint egymillióan keresték fel.

Kimaradt?