„Így mondja a törvény”: Toader aláírta Udrea és Bica szabadon bocsátását

"Aláírtam az Udrea és Bica szabadon bocsátásáról szóló dokumentumokat, mert így mondja a törvény" - nyilatkozta vasárnap este az Antena 3 televízió műsorában Tudorel Toader.

"Hogyhogy miért írtam alá? Mert így mondja a törvény. (...) Mert a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy - pillanatnyilag legalábbis - nincs ok a fogva tartásukra. (...) Én, miniszterként, mit tehettem volna? Nem írom alá a legfelsőbb bíróság ítéletét életbeültető dokumentumokat?" - mondta Tudorel Toader, aki hozzátette: nem csinált egyebet, mint eleget tett törvényes kötelességének.

Megerősítette: az igazságügyi minisztérium pénteken kapta meg az Elena Udrea és Alina Bica büntetésének felfüggesztéséről szóló dokumentációt. 

A legfelsőbb bíróság csütörtökön függesztette fel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyésze, Alina Bica büntetésének végrehajtását, akit június 26-án bűnpártolás miatt négy év szabadságvesztésre ítélt. Ugyanezt a döntést hozta Elena Udrea ügyében is, akit korábban jogerősen hat év szabadságvesztésre ítélt a Bute-gála-perben - írja az Agerpres.

Kapcsolódók

Kimaradt?