FRISSÍTVE - Dragnea megnyugtatta Tăriceanut: a koalíció többség nincs veszélyben

A parlamenti többségért aggódnak pártbéli kollégái a Szociáldemokrata Párton belüli „mozgások” miatt - mondta Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének elnöke. FRISSÍTÉS: Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szerint a koalíciós parlamenti többség nincs veszélyben.

A román közszolgálati televíziónak adott hétfő esti interjúban az ALDE elnöke arról számolt be, hogy pártbéli kollégái aggódnak, hogy veszélybe kerülhet a parlamenti többség. „Nem titkolom, hogy engem is aggaszt ez a kérdés” - tette hozzá.

Călin Popescu-Tăriceanu kifejtette, egyelőre kényelmes többséget alkot a koalíció, dacára az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt törekvéseinek. „Sőt, egyes liberális párti parlamenti képviselők az utóbbi időben átigazoltak az ALDE-hez. A koalíció megszilárdult, megnőtt. De azért remélem, hogy ezek a mozgások nem lesznek rossz hatással a PSD-re, hogy tudjuk megvalósítani a választóinknak tett ígéreteinket” - mondta a kisebbik kormánypárt vezetője.

Tăriceanu ezzel arra reagált, hogy a PSD országos végrehajtó bizottságának hétfői ülésén Adrian Ţuţuianu szenátort és Marian Neacşu főtitkárt kizárták a pártból.

FRISSÍTVE:  A PSD elnöke, Liviu Dragnea kedden azt nyilatkozta: fölöslegesnek tartja a kisebbik koalíciós párt vezetőjének aggodalmát, mert szerinte a kormánytöbbség nincs veszélyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?