Janikovszky nyomdokain a Chicago Bulls egykori játékosa?

Az extrém megjelenéséről és botrányairól híres kosarast még nem tudni, mi vitte rá, de mesekönyvet írt.

Az egykor Féreg becenévre hallgató Dennis Rodman nemrég jelentette meg Dennis, a vad bika című kötetét. A történet „jó lecke a világklasszis sportoló valós tapasztalatai alapján" – áll a mesekönyv honlapján, ahonnan 30 dollárért megrendelhető az olvasmány.

dennis borito

A szerző nevét viselő bika megjelenésében is hasonlít Dennisre: nem csak tetoválása van, de testékszerei is. A történetben pedig az író gyerekkori élményei is megelevenednek, megtudhatjuk, hogyan küzdött le különböző akadályokat. A címszereplő bika is gyakran bajra keveredik, rossz útra téved, de végül visszatalál a helyes ösvényre.

Az Egyesült Államok kosárcsapatának Dennis Rodman volt a fekete báránya, komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, családi élete sem volt sikeres: háromszor nősült, de mindháromszor el is vált. Szüleivel és gyermekeivel is megromlott kapcsolata.

Dennis Rodman

A gyerekolvasóknak szánt könyv azonban segítséget jelent magának a szerzőnek is: az 51 éves férfi nemrég újra kapcsolatba lépett apjával, és ösztönzést érez saját gyermekeit is felkeresni.

Dennis Rodman nem az egyetlen olyan gyerekkönyv-író, aki felnőttként alkotott valamit, amit addigi pályafutása alapján nem feltételeztünk volna róla, bár talán az ő esete mégis meglepőbb, mint a szintén gyerekkönyv-szerző Gloria Estefan énekesnőé vagy Jamie Lee Curtis színésznőé.

Kimaradt?