Idegenlégiósok az Osonónál

Hét európai országot, illetve Thaiföldet és Kambodzsát érintő turné tapasztalatairól számolt be Fazakas Misi. S sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely vezetője ugyanakkor bemutatta a társulat két thaiföldi „idegenlégiós" színészét: Panuwat Bas Sukkaew-et és Taweerak A Wongwai-t, akik fél évig tartózkodnak Háromszéken és részt vesznek az Osonó összes projektjében.
A sepsiszentgyörgyi színházműhely már-már hazajár Thaiföldre, ahol rendkívül népszerűséget szereztek, sőt: jövő nyáron egy ottani egyetemen tanítanak majd.osono

Fazakas Misi az európai és ázsiai mentalitás közti különbségekre mutatott rá beszámolójában. Elmondta, hogy az európaiak szeretnek mindent a legaprólékosabban megtervezni, és azt hiszik, mindent ők tudnak a legjobban, ezzel ellentétben az ázsiai országban élők szeretik megélni a jelen örömeit, és az emberek megismerésére törekszenek.

„Ázsiai turnénk megerősített abban, hogy érdemes ezt a fajta színházat művelni, ahol az előadás után tartalmas beszélgetéseket is folytatunk a nézőkkel"- mondta Fazakas Misi.

A két thaiföldi színész hat hónapig tartózkodik Sepsiszentgyörgyön, majd áprilisban a Moradokmai Színházi Központ további nyolc színésze érkezik Háromszékre, és egy romániai turnét szerveznek számukra, de a Szent György napokon is fellépnek majd egy thai színdarabbal.

Jövő nyáron pedig az Osonós színészek újabb ázsiai turnéra utaznak.

Kimaradt?