Világcsúcs született a kosárlabda-világbajnokságon

Nézőcsúcs született a kosárlabda-világbajnokság pénteki nyitónapjának egyik manilai helyszínén: az 55 ezres Philippine Arenában, amely férőhelyét tekintve a világ legnagyobb csarnoka, 38 115-en látták a Fülöp-szigetek és a Dominikai Köztársaság válogatottjának mérkőzését.

A világrekordot jelentő nézőszámról a sportág nemzetközi szövetsége, a FIBA adott hírt. Az előző fedettpályás csúcsot az 1994-es vb döntőjében, a torontói SkyDome-ban regisztrálták: akkor 32 616-an voltak kíváncsiak a helyszínen az Egyesült Államok és Oroszország csapatának összecsapására.Fotó: Facebook/FIBA

A Fülöp-szigeteken, Japánban és Indonéziában zajló vb-ről a legjobb két amerikai és európai mellett a legjobb afrikai, ázsiai és óceániai válogatott szerez részvételi jogot a jövő évi, párizsi olimpiára, amelyen a rendező jogán már biztosan ott lesz a francia csapat.

A Manilában, Dzsakartában és Okinavában küzdő nyolc négyesből az első két-két csapat jut a második csoportkörbe - a többiek a 17-32. helyért folytatják az alsóházban -, ahol a négy új kvartettből szintén az első kettő kerül a negyeddöntőbe. A végjátéknak Manila ad otthont.

A nézőcsúcsot hozó mérkőzést egyébként a vendégek nyerték meg 87-81-re.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?