Atlétikai vb: megmutatják a város szépségeit

A hétvégi maratoni versenyek révén az egész világ láthatja majd Budapest szépségeit az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. Vezérigazgatója, Németh Balázs szerint.

A maraton útvonala | Fotó: MTI

„A vb két talán legfontosabb napja következik, hiszen szombaton és vasárnap rendezzük a női és férfi maratont, ami alkalom arra, hogy megmutassuk az egész világnak a magyar fővárost” – mondta Németh Balázs pénteken az M1 közszolgálati csatornának. „Úgy jelöltük ki az útvonalat, hogy a főváros legszebb részein vezessen, a Hősök terén lesz a rajt és a cél, a résztvevők lefutnak az Andrássy úton a Duna-partig, majd következik az Akadémia előtti tér, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út, aztán vissza a Várkert bazár előtt, majd megint Lánchíd és Andrássy út. Ez egy 10 kilométeres kör, amelyet négyszer teljesítenek a futók a 2195 méteres felvezető szakasz után.” – ecsetelte. Hozzátette: a maraton némi kényelmetlenséggel is jár majd az útlezárások miatt, de ez az ára annak, hogy „megmutassuk magunkat a világnak”. A rajt reggel, romániai idő szerint 8 órakor lesz mindkét napon magyar futókkal, továbbá szurkolói pontokat alakítanak ki, a Hősök terén koncertekre kerül sor, és az Akadémia előtti téren, valamint a Várkert bazárnál is lesznek programok, zene és meglepetések. „Mivel 9 és 10 óra között beérnek a futók, még nem lesz nagyon meleg” – emelte ki.

Bianca Ghelber a hetedik lett kalapácsvetésben

Románia Európa-bajnok kalapácsvetője, Bianca Ghelber a hetedik helyen zárta a világbajnokság döntőjét. A számban tengerentúli siker született: a kanadai Camryn Rogers nyert két amerikai, Janee Kassanavoid és DeAnna Price előtt.

Középre fogták a győztes kanadai Camryn Rogerst az amerikai dobogósok | Fotó: MTI/Derencsényi István

Ezek után Románia továbbra is egy bronzéremmel szerepel az összesített éremtáblázaton, mint ahogyan Magyarország is ugyanúgy egy bronzot gyűjtött eddig a budapesti vébén. Az élen az Amerikai Egyesült Államok 7 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzéremmel várták a péntek esti finálékat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?