banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Teqball: Magából kikelve szidta Romániát a magyarországi játékos, komoly büntetés várhat rá

Kota Gabriellát a romániai játékvezető ítéletei háborították fel a budapesti tornán. A vegyespárosban elszenvedett vereség után szitkozódni kezdett, majd a közösségi médiában is kifejezte ellenszenvét az országgal szemben.

Javában zajlik a többnapos budapesti World Series teqballtorna, amelyen a székelyudvarhelyi Góbék csapata egyelőre remekül szerepel. Vegyespárosban Györgydeák Apor és Barabási Kinga a szintén klub kötelékébe tartozó lengyel Marek Pokwappal és partnerével, Alicja Bartnickával játszák a finálét vasárnap.

A lengyel páros elődöntője viszont nemcsak a játék miatt maradt emlékezetes. Ellenfelük a magyarországi Kota Gabriella és Katz Balázs duója volt. Miután a mérkőzést játékvezetői szempontból vitatható ponttal vesztették el, a páros női tagja hangos ordibálásba kezdve szidalmazta a román bírót és nem állt meg ezen a ponton.

Fotók forrása a Magyar Teqball Szövetség Facebook oldala

Később az Instagram oldalán megosztott sztoriban fejezte ki utálatát Romániával szemben. Bár később eltávolította bejegyzést, elég ideig volt kint ahhoz, hogy rengetegen felfigyeljenek rá.

Gyorsan bejárta a botrány a magyar és romániai sportsajtót is. Kotát a szövetség illetékesei kizárták a női páros versenyből, a vegyespárosban szerzett 600 dolláros pénzdíját pedig a kapott világranglista pontokkal együtt megvonták tőle. Valószínűleg nem fogja ennyivel megúszni tettét, a szervezet etikai bizottsága jövő héten hoz döntést büntetése mértékéről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?