Tehenek és metrójegy – mutatjuk, mivel jutalmazzák a sikeres olimpikonoknak

Miközben itthon pénzzel és autóval jutalmazzák az olimpiai érmeket, addig a világ más tájain a sportolók már rendhagyóbb ajándékokra is számíthatnak az ötkarikás játékokon elért dobogós helyezéseikért.

Ezeket az AFP hírügynökség gyűjtötte csokorba, a számba vett országok közül pedig kitűnik például Indonézia, ahol a tokiói tollaslabda-bajnokok arany és földtelek mellett még öt tehenet is kaptak. Az idei párizsi játékokon aranyérmes hongkongi női párbajtőrözők életre szóló metrójeggyel „gazdagszanak”, ugyanakkor az egyik sportteremhálózat korlátlan belépőt kínált fel a teljes sportolói küldöttségnek.

Fotó: MTI

A dél-koreaiak sem csak autót kapnak, hanem mentesülnek a kötelező sorkatonai szolgálat alól is, az országban ugyanis minden férfinak kötelező egy 18 hónapos kiképzésen részt vennie. A maláj sportolókat autóval és luxuslakással ösztönzik, ugyanakkor egy történelmi aranyérem kiharcolója egy éven át ingyen rendelhet majd ételt egy helyi futárcégtől.

Pénzjutalmat és lakást kapnak különben a lengyel olimpiai bajnokok is, de emellett még gyémántot, festményt és vakációs utalványt is átadnak a sikerükért.

A szerda esti döntők előtt eddig 43 ország nyert legalább egy aranyérmet Párizsban, ahol az amerikaiak 86 dobogós helyezeséssel (24 arany, 31 ezüst, 31 bronz) állnak az összesített élén Kína (22, 21, 16) és Ausztrália (14, 12, 10) előtt. A házigazda franciák 13 arany-, 16 ezüst- és 19 bronzéremmel a negyedikek. Magyarország 3 arany-, három ezüst- és két bronzéremnél tart, míg Románia három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel a 16. helyen tanyázik a ranglistán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?