Tartalmában és arculatában is megújul a kerékpáros Székelyföldi Körverseny

Minden korábbi eseményét felülmúló biciklis rendezvény házigazdája lesz augusztus első hetében Székelyföld: Maros megye csatlakozásával kiteljesedett Székelyföld Kerékpáros Körversenye amely nevében és arculatában is felfrissült. A várhatóan 120-130 sportoló mindhárom megyeszékhelyen pedálozik majd, a verseny szervezésének motorja ugyanakkor idén is Csíkszereda.

Az új arculattal és egyszerűsített névvel visszatérő, augusztus 4–7. között szervezett Székelyföldi Körverseny legfontosabb tudnivalóit sajtótájékoztatón hétfőn Csíkszeredában. A szervezőkön kívül az eseményen részt vettek polgármesterek és megyeitanács-elnökök.

Az egybegyűlteket és a sajtó képviselőit házigazdaként Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere köszöntötte, hangsúlyozva a körverseny kiemelt szerepét a teljes régióra nézve.

Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök és Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere „újoncokként” arra hívták fel a figyelmet, hogy Maros megye bekapcsolódása rendkívül fontos számukra, és hosszú együttműködésben reménykednek. Tamás Sándor, Kovászna megyei elöljáró, valamint a Sepsiszentgyörgyöt képviselő Czimbalmos Csaba városmenedzser a szervezési nehézségekre világított rá: mint elmondták, kezdetben folyamatos akadályokat gördítettek a szervezés útjába, a számtalan engedélyeztetési folyamat pedig továbbra is nagy erőfeszítést igényel. A körverseny ugyanakkor közös szívügy, ezért mindent megtesznek a megfelelő szervezés és támogatás érdekében. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a verseny mentén kialakult intézményesülési folyamatot, a jó együttműködéseket méltatta.

A technikai tudnivalókat Csíki András versenyigazgató ismertette.  A 15. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye idéntől a Székelyföldi Körverseny nevet viseli. Mint elhangzott: nemcsak a verseny neve változott, hanem a verseny logója is új lett. Az idei versenykiírás abban is más, hogy földrajzilag is székelyföldi körversenyről beszélhetünk, a kerékpárosok mindhárom székely megyét érinteni fogják: Maros, Hargita és Kovászna.

„Érinteni fogjuk a székelyföldi városokat, Marosvásárhelyt, Nyárádszeredát, Szovátát, Székelykeresztúrt, Székelyudvarhelyt, Gyergyószentmiklóst, Marosfőt, Csíkszeredát, Sepsiszentgyörgyöt, Kézdivásárhelyt és Kovásznát. Büszkén állíthatjuk, hogy körbekerékpározzák a versenyzők Székelyföld legszebb településeit és megcsodálhatják ők is és az internetes és tévéközvetítések nézői is a csodálatos, semmivel össze nem téveszthető tájainkat” – fogalmaztak.

Jelen állás szerint 21 csapat áll rajthoz a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárban 2.2-es besorolással bíró versenyen: hét kontinentális csapat, tizenkét klubcsapat és két válogatott. Az idén az első szakaszt Marosvásárhely központjából indítják és a kör megérkezik Székelyudvarhelyre. A verseny második szakasza, Székelyudvarhelyről indul, és a befutó Csíkszereda központjában lesz. A harmadik szakasz Sepsiszentgyörgyről indul, majd a végén a cél ismét Sepsiszentgyörgy központjában lesz. A negyedik szakasz Csíkszeredából indul, áthaladva számos vidéki településen, hogy a befutó Csíkszereda központjában legyen.

Fontos tudnivaló, hogy mezőny a fentebb említett útszakaszokon való áthaladása során mindenhol forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Az esemény megújult weboldala itt érhető el és a Facebook-oldal is megváltozott.

(Borítókép: Tour of Szeklerland)

Kapcsolódók

Kimaradt?