Szuperliga: A Dinamót is legyőzte a Kolozsvári ,,U”, továbbra is vezeti a bajnokságot

A listavezető kolozsváriak nyolcadik meccsükön is megőrizték veretlenségüket, hazai pályán 1–0-ra nyertek a fővárosiak ellen.

Hétfőn két mérkőzést rendeztek a labdarúgó Szuperliga nyolcadik fordulójában. A bajnokságban eddig veretlen Kolozsvári Universitatea a Dinamo Bukarestet fogadta. A fővárosiak ezúttal sokkal jobban kezdték a szezont, mint a tavalyit, amelyben végig a kieséstől kellett menekülniük.

Forrás: Superliga hivatalos Facebook-oldala

Gólnélküli döntetlen maradt az állás a szünetre, az első félidőben viszont a Dinamo volt aktívabb csapat, ők próbálkoztak több lövéssel és mezőnyben is inkább náluk volt az irányítás. Ennek ellenére a második játékrészben a hazaiak találtak kapuba Ovidiu Bic révén. A találkozón nem született több gól, az ,,U” tehát 1–0—ra nyert és tizennyolc szerzett ponttal továbbra is vezeti a tabellát.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a kolozsvári csapat mögött három ponttal álló Galaci Oțelul korábbi elhalasztott meccse miatt eggyel kevesebbet játszott, így adott esetben egy győzelemmel utolérhetné a listavezetőt.

Forrás: Superliga hivatalos Facebook-oldala

Korábban, a játéknap másik meccsén az élvonal két újonca találkozott egymással, az Unirea Slobozia 2–1-re legyőzte a Gloria Buzăut, amely így maradt sereghajtó pozícióban.

Kolozsvári Universitatea – Dinamo Bukarest 1–0 (0–0)

Vezette: Marcel Bîrsan

Gólszerzők: Ovidiu Bic (62.)

Sárga lapok: O. Popescu (51.), V. Rață (65.), G.B. Simion (85.), illetve J. Homawoo (79.), A. Soro (81.), A.

Selmani (90+4.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?