Szilágyi Áron a hetedik lett a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség szavazásán

2021 legjobb csapatának az Európa-bajnok olasz labdarúgó együttest választották.

Elaine Thompson-Herah és Robert Lewandowski zárt az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán, amelyen a magyar Szilágyi Áron a hetedik lett.Szilágy Áron harmadszor lett idén olimpiai bajnok / Fotó: MTI

Az év legjobb férfi sportolójának megválasztott lengyel labdarúgó a Bayern Münchennel bajnok lett és német Szuperkupát nyert, a naptári évben 43 Bundesliga-gólt szerzett, amivel megdöntötte Gerd Müller 1972-es rekordját.

A sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címét nyerve a kardozók között történelmet író Szilágyi Áron az előkelő hetedik helyen zárt.

A női sportolók között győztes Thompson-Herah a tokiói ötkarikás játékokon 100 és 200 méteren is diadalmaskodott, valamint tagja volt a 4x100-on aranyérmes jamaicai váltónak.

A csapatok között az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott lett az első.

Az internetes szavazáson idén 114 ország 529 sportújságírója vett részt. Többségük szerint a sajtó és a média munkakörülményei a tokiói olimpián és paralimpián voltak a legjobbak, ezen a listán a budapesti cselgáncs-világbajnokság negyedik lett.

Kapcsolódók

Kimaradt?