Szilágyi Áron kikapott a tokiói döntő „visszavágóján”

Fotó: MTILuigi Samele nyerte a tokiói „visszavágót”: az olaszok olimpiai ezüstérmese hétfő este Bolognában 15:13-ra legyőzte a háromszoros ötkarikás bajnok Szilágyi Áront.

Az ötlet Luigi Samele fejéből pattant ki, de nem volt minden előzmény nélküli: a 2012-es londoni döntőben Szilágyi Áron Diego Occhiuzzit győzte le, s az után az ötkarikás asszó után az arany- és ezüstérmes Nápolyban vívta újra az olimpiai döntőt.

Tokióban Szilágyi Áron Luigi Samelét iskolázta le a fináléban, az olasz fiú pedig felvetette, Bolognában ismételhetnének – hétfő este pástra is lépett a háromszoros olimpiai bajnok kardozó és a tokiói ezüstérmes olasz vívó, s egy igencsak fordulatos asszóval örvendeztették meg az érdeklődőket.

Bár a szünetben még a magyar fiú vezetett 8:6-ra, a csörte második felében magára talált Samele, 11:11-nél egyenlített, s végül 15:13-ra győzni tudott.

Szilágyinak lesz lehetősége a javításra, hiszen a kilenc évvel ezelőtti újrajátszással ellentétben ezúttal két asszó szerepel(t) a programban: a hétfői bolognai után ugyanis a két vívó kedden Foggiában újra összeméri tudását.

Kapcsolódók

Kimaradt?