banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Superliga: Két tizenegyest ítéltek az OSK ellen, vereséget szenvedett Konstancán

Kovács Szabolcs játékvezetőé volt a főszerep a sepsiszentgyörgyiek mérkőzésén, nekik és a Farulnak is kiosztott egy-egy piroslapot a megítélt büntetők mellett. Bár a hajrában szépített az OSK, Hagi csapata végül 2–1-ra megnyerte a meccset.

A Sepsi OSK múlt heti győzelmével megtörte négy vereségből álló rossz szériáját a labdarúgó Superligában, de a vasárnapi, Farul elleni mérkőzés előtt nem lehetett teljesen biztosan kijelenteni, hogy kint van a gödörből a háromszéki csapat. Ugyanakkor a házigazda konstancaiak is rosszul kezdték a bajnokságot, kilenc meccsen mindössze kilenc pontot gyűjtöttek.

Az első percekben érződött, hogy mindkét csapat támadásban aktívan akarta kezdeni a mérkőzést. Niczuly és Alimi rossz összjátéka után Vână emelte rá nagy távolságról a szentgyörgyi kapura a labdát, próbálkozása viszont nem jelentett nagy veszélyt. Nem sokkal később viszont Rivaldinho már közelebb járt a gólhoz, ő a felső lécet találta el fejesével.

Mivel Kovács Szabolcs játékvezető úgy ítélte meg, hogy Niczuly rossz kimozdulásánál szabálytalankodott a brazil támadóval szemben, ezért tizenegyest ítélt a Farulnak. Denis Alibec büntetője közvetlenül a kapus lába mellett gurult a hálóba, így előnybe kerültek a hazaiak.

Hátrányban a Sepsi igyekezett hátrább szorítani a konstancai csapatot, nagy helyzeteket viszont sokáig nem dolgozott ki. Kovács az első fél óra végén ismét belenyúlt a találkozó alakulásába, Bălașát második sárgával kiállította, emberelőnyben találta magát az OSK. Ezt követően már volt is helyzete a székelyföldieknek az egyenlítésre de Buzbuchi kapus védeni tudott.

Nem történt a továbbiaban semmi lényeges dolog a szünetig, a Farul előnyben zárta az első félidőt, kérdéses volt a folytatásban Suciu csapata ki tudja-e használni fölényét a pályán.

Fotó: Superliga Facebook oldala

Rémálomszerűen kezdődött a második félidő is a sepsiszentgyörgyiek számára. A meccs eleji esethez hasonlóan Niczuly Roland megmozdulását ítélte szabálytalannak a bíró, ezúttal Grigoryan lábához ért hozzá, miután elhúzta mellette a labdát. Bár úgy tűnt a vendégek kapusa javítani tudja hibáját azzal, hogy kivédte az örmény büntetőjét, Kovács megismételtette a tizenegyest. Az ismétléshez már az első gól szerzője, Alibec állt oda és másodszor sem hibázott.

2–0-nál már igazán rosszul nézett ki az OSK helyzete, próbálkozott ugyan nyomást gyakorolni a csapat a hazaiakra, de emberelőnye ellenére ritkán volt kapura veszélyes. A 77. percben ismét a háromszékiek ellen ítélt a játékvezető, El Sawyt videózás után kezezés miatt állította ki, mindkét együttes tíz emberrel maradt.

Ciobotariu, Dumitrescu és Kallaku is közel volt a szépítéshez az utolsó percekben. Bár nekik nem jött össze, Coman fejese már utat talált a hálóba, ezzel izgalmassá téve a meccs hajráját. Nem volt már ideje egyenlíteni az OSK-nak, a Farul egy gólt megőrzőtt előnyéből, 2–1-re megnyerte a meccset, megelőzve a sepsiszentgyörgyieket a tabellán.

Farul Konstanca – Sepsi OSK 2–1 (1–0)

Vezette: Kovács Szabolcs

Gólszerzők: Denis Alibec (11., 54.), illetve Marius Coman (90+2.)

Sárga lapok: M. A. Bălașa (17., 30.), I. Vână (34.), illetve Mino S. (45+1.), Niczuly R. (49.)

Piros lap: Mihai Alexandru Bălașa (30.), Omar El Sawy (76.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?