Sikert aratott Nagyenyed legnagyobb sporteseménye, a Green Run 

A zuhogó eső sem tudta ma visszatartani a kocogás rajongóit a starttól a második alkalommal megszervezett, az Enyed Green Run by DP World nevet viselő maratontól, sőt a résztvevők száma nőtt a tavalyhoz képest.

Nem kevés izgalmat okozott szombaton a szervezőknek a kedvezőtlen időjárás, de végül kiderült, hogy a mozgás szeretete képes legyőzni ezt az akadályt is, hiszen csak tíz család és néhány egyéni futó lépett vissza. A megmérettetésre három kategóriában lehetett benevezni: félmaraton (21 km), cross (8 km) és az úgynevezett Family Run ( nagyjából 2 km). A sok meglepetést tartogató verseny az enyedi vár mellől startolt és a Transzalpin útvonalát követte a Szabaderdőig, majd a kiindulási pontba kanyarodott vissza.

Fotó: Harácsek Lehel

A kellően népszerűsített verseny az ország minden részéből Enyedre vonzotta a maraton kedvelőit, köztük élsportolókat is. A három futamnak mintegy ötszáz résztvevője volt, a legfiatalabb versenyzők pár hónapos csecsemők, a legidősebbek hetven év felettiek voltak. A résztvevők elégedettek voltak a szervezéssel, hiszen idejében megkapták az információkat és a versenyfelszerelést, a terep jól ki volt jelölve és a külön erre a célra létrehozott Facebook oldalon térkép igazította útba őket illetve ugyanitt tették közzé az elért eredményeket is. A díjkiosztás mindegyik versenykategóriában korcsoportok szerint történt, összesen mintegy ötvenen álltak pódiumra, köztük magyarok is.

A verseny a sport és az egészséges életmód népszerűsítése mellett összekapcsolta a család tagjait és a generációkat, ugyanakkor a környezetvédelem fontosságára és az enyedi turizmusban rejlő lehetőségekre is felhívta a figyelmet.

Fotó: Harácsek Lehel

A rendezvény célkitűzéseiről és eredményeiről Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere a következőt nyilatkozta a Maszolnak: „Nagyon fontos az, hogy az emberek megértsék: az egészséges életmódhoz hozzátartozik a mozgás illetve a környezet szeretete és ápolása, mi pedig örömmel szerveztük meg ezt az eseményt az ő érdekükben. Sok környezetbarát elemet is magába ölel ez a rendezvény, például a természetben való sportolást, de idetartozik az is, hogy a verseny előtt néhány nappal az enyedi iskolások  összegyűjtötték a szemetet az útvonalról”.

A verseny nevezési díjaiból begyűlt összeget idén is jótékonysági célra fordítják, éspedig az Ovidiu Hulea Általános Iskola kosárlabdacsapatának felszerelésére.

A Nagyenyed Green Run ötletgazdája és technikai kivitelezője a helyi önkormányzat, főszervezője a Dr. Brendus Gyula Egyesület, fő szponzora pedig az Enyed közelében konténer terminált telepítő dubaji óriáscég, a DP World volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?