Roland Garros: Hengerelt a döntőben a világelső, negyedszer is övé a trófea

Iga Swiatek mindössze három játékot engedett a fináléban az olasz Jasmine Paolininek, ezzel ötödik Grand Slam győzelmét ünnepelhette.

Sem meglepetést, sem szoros meccset nem hozott a Francia Nyílt Teniszbajnokság női döntője. Az olasz Jasmine Paolini ugyan jól kezdett a fináléban, gyorsan elvette a címvédő Iga Swiatek szerváját, a folytatásban viszont helyreállt a világ rendje. A lengyel zsinórban tíz játékot nyert ellene, ezzel gyakorlatilag egy óra után minden kérdést lezárt a döntőben. Paolini még egyetlen játékot nyerni tudott a meccsen, így végül 6–2-, 6–1-re vesztette el a finálét. Swiatek öt éven belül a negyedik Garrosát nyerte meg, ezzel összeségében ötszörös Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát.

Fotó forrása: a Roland Garros hivatalos oldala

A lengyel világklasszisnak csak a második fordulóban volt igazán nehéz mérkőzése, akkor viszont a kiesés széléről menekült meg Oszaka Naomi ellen. A japán teniszezőnek meccslabdája is volt ellene a döntő játszmában, onnan tudott fordítani Swiatek. Azt követően már ellentmondást nem tűrően játszott, ellenfelei legtöbb esetben csak néhány játékot tudtak megnyerni ellene.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?