banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Roland Garros: Magabiztosan nyert a világelső, Paolinivel döntőzik

Iga Swiatek gond nélkül győzte le az elődöntőben amerikai ellenfelét, szombaton megvédheti a címét. A torna meglepetésemberének számító Jasmine Paolini szintén két játszmában nyert, így életében először finálét játszhat Grand Slam tornán.

Továbbra is megállíthatatlannak tűnik a női világelső a Francia Nyílt Teniszbajnokságon. Iga Swiatek magabiztos játékkal nyert Coco Gauff ellen, aki csak a második játszmában tudott némi problémát okozni neki. A háromszoros győztes lengyel idén is a finálé fő esélyesének számít.

Iga Swiatek | Kép forrása: Garros hivatalos oldala (Loïc Wacziak / FFT)

Még simábban jutott tovább az olasz Jasmine Paolini. Neki a tizenhét éves orosz Andrejeva volt az ellenfele, aki az elődöntőben messze elmaradt korábban mutatott teljesítményétől, 6–3, 6–1-re kapott ki. Paolini egyértelműen a torna meglepetésemberének számít, korábban még egyszer sem jutott ilyen messze nagytornán. Kérdés, hogy a döntőben lesz-e esélye újabb bravúrt elérni a bombaformában játszó címvédő ellen.

Pénteken a férfiak mezőnyében is elődöntőket rendeznek. A múlt évhez hasonlóan Alexander Zverev és Casper Ruud csap össze a fináléba jutásért. Tavaly a norvég játékos simán le tudta győzni a németet, most pedig valamivel pihentebben várhatja a találkozót, mert Djokovics sérülés miatt visszalépett ellene. A másik ágon Carlos Alcaraz és a Garrost követően biztosan világelső Janik Sinner találkozik egymással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?