Tenisz: Halep nem kapott szabadkártyát a Roland Garrosra, lemaradhat a tornáról

Sokak számára meglepő döntést hoztak a Francia Nyílt Teniszbajnokság szervezői. Több korábbi világelsőnek és Grand Slam-bajnoknak nem biztosítottak helyet a május végén kezdődő torna főtábláján.

Nyilvánossá tették a Roland Garros szervezői az idei szabadkártyások listáját. Meglepetést jelentett, hogy a korábbi győztes Simona Halep mellett a brit színekben játszó Emma Răducanu és Caroline Wozniacki neve sem szerepel rajta. Ezeknek a játékosoknak tehát selejtezőt kéne játszaniuk, amennyiben vállalják az indulást.Fotó: Simona Halep Facebook oldalaA román játékosnak eltiltásából való visszatérése után viszont valószínűleg arra sem lesz esélye, hogy a selejtezőben induljon, jó eséllyel lemaradhat az idei tornáról.

A szabadkártyák nagyrészét általában hazai, jelen esetben francia játékosoknak osztják ki, akik világranglista helyezésük miatt nem vehetnek részt a főtáblán. Emellett gyakran lehetőséget kapnak azok a korábbi világklasszisok, akik sérülések vagy egyéb okok miatt szorultak ki a legjobbak közül, idén viszont nekik nem kedveztek a szervezők.Fotó: Roland Garros Facebook oldalaJelen esetben női ágon az ausztrál Alija Tomljanovicsnak és az amerikai Sachia Vickerynek adtak lehetőséget a francia játékosok mellett. A férfiak mezőnyében szintén ausztrál és amerikai teniszező kapott szabadkártyát, a korábbi kétszeres döntős osztrák Dominic Thiem pedig nem.

A Francia Tenisz Szövetség döntésének hátterében valószínűleg a többi Grand Slam torna szervezőjével való kölcsönös együttműködés áll. Tekintve, hogy Auszráliában és az Egyesült Államokban is rendeznek hasonló méretű versenyt, ezeknek az országoknak a játékosait támogatták.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?