Rajzfilmsorozat készült Puskás Ferencről

Puskás Ferencről készült animációs rajzfilmsorozat debütál május 29-én a magyarországi közszolgálati televízió M2 Gyermekcsatornáján – tájékoztatott a közmédia.

Fotó: Film Positive Productions

Közleményük alapján a június 13-ig tartó Puskás Öcsi és barátai című sorozat felidézi az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes futball-legendának a gyermekkorát. Ezáltal a legfiatalabbak is megismerhetik, hogyan indult el pályáján minden idők legsikeresebb magyar labdarúgója.

Az Aranycsapat kapitányáról készült tizenkét részes animációs rajzfilmsorozatot Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor nagysikerű mesekönyv sorozata, a Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai ihlette. Az epizódokban megelevenedik a még gyermek Puskás Ferenc élete, a vele kapcsolatos történetek és városi legendák.

A rongylabda című első részből kiderül, hogy nem volt számára egyszerű a kezdet. A hétéves Öcsi barátjával, Bozsik Cucuval megy le a kispesti grundra, de a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi rendkívül csalódott, ezt látva édesapja kitalálja, hogy egy rongylabdát kell készíteni a kicsiknek, amivel otthon is könnyűszerrel gyakorolhatnak – közölt ízelítőt a csatorna a május 29-én, román idő szerint 17 órától vetítendő első részből.

Fotó: Film Positive Productions

Kiemelték: Puskás Ferenc, Magyarország „örökös kapitánya”, és a világ futballrajongóinak kedvence nemcsak kivételes tehetségével, hanem lenyűgöző személyiségével is példaképként szolgálhat a gyerekeknek.

A Gellár Csaba által rendezett rajzfilm a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával, a Film Positive Productions gyártásában készült. Szakértő-producere Szöllősi György. Öcsi szüleinek hangja Ónodi Eszter, Ruttkay Laura és Magyar Attila, Öcsit Sándor Barnabás és Kerekes Máté, Cucut Borbély Levente és Bősz Mirkó, Évit Véghseő Emma és Bak Julianna szólaltatja meg.

A Puskás Öcsi és barátai című animációs sorozat első évadát május 29. és június 13-án, romániai idő szerint 17 órától tűzi műsorra az M2.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?