Öt hónapon át naponta lefutotta a maratont egy ausztrál nő

Erchana Murray-Bartlett összesen 6300 kilométert tett meg, végigfutott egész Ausztrálián.

Egyhuzamban átfutott egész Ausztrálián, ezzel új női Guiness-rekordot állított fel a legtöbb egymást követő napi maratoni futásban egy ausztrál futó, Erchana Murray-Bartlett, írja a BBC. Az új csúcstartó százötven napon keresztül minden áldott nap lefutotta a maratoni távot, összesen 6300 kilométert tett meg. Mostanáig Briton Kate Jayden tartotta a rekordot, aki 106 egymást követő napon át futotta le a maratoni távot.Erchana Murray-Bartlett | Fotó: Linkedin/Erchana Murray-Bartlett

Rendkívüli teljesítményével Erchana Murray-Bartlett több mint 100 ezer ausztrál dollárt gyűjtött adományokból, ezt azonban nem saját célra fordítja, hanem a Wilderness Society természetvédelmi szervezetnek adományozza a lap szerint.

Murray-Bartlett a kezdetektől fogva extrém körülmények között futott: hol tengerparton, földúton, autópályán, hol esőerdőkön át, néha szakadó esőben, máskor 35 fokos hőségben. A futónő a 150. nap során lefogyott, annak ellenére, hogy naponta 5000-6000 kalóriát vitt be a szervezetébe, ami hozzávetőleg a triplája annak, amennyire egy átlagos nőnek szüksége van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?