Rekordkísérletre készül a Balatonon Avram Iancu

A Balatonon döntené meg a nyíltvízi hosszútávúszás Európa-csúcsát Avram Iancu: az extrém sportoló legkevesebb 43 órát és 16 percig szándékszik úszni szerdán Közép-Európa legnagyobb tavában.

Avram Iancu idén júniusban Bukarestben, a Dâmbovița folyóban úszott 12 órát megállás nélkül | Fotó: AgerpresA petrozsényi Avram Iancu, aki civilben könyvtáros, kedden utazik Magyarországra, és szerdán reggel 9-kor vág neki a rekorddöntési kísérletnek. Az Agerpresnek hétfőn elmondta, hogy a nyíltvízi hosszútávúszás jelenlegi európai csúcsa 43 óra és 15 perc, és a brit Kevin Murphy nevéhez fűződik, aki éppen a Balatonon érte el ezt a teljesítményt. „Én megpróbálok majd ennél az időnél egy perccel többet úszni” – jelentette ki.

Avram Iancu emlékeztetett arra, hogy a Balaton átúszása nem könnyű feladat, elsősorban a gyakori hullámok miatt. De a legnagyobb kihívást számára az alváshiány fogja jelenteni – tette hozzá.

A sportoló tavaly júliusban is megpróbálkozott a Balatonon a nyíltvízi hosszútávúszás Európa-csúcsának megdöntésével, de akkor annyira viharos volt a tó, hogy végül lemondott a tervéről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?