Pingvin támadt egy magyar futónőre

Nem veszélytelen sport a futás, főleg ha az ember olyan egzotikus helyeken űzi, mint az Antarktisz.

A civilben fogorvos Lubics Szilviát jelenleg az Antarktisz 250 nevű versenyen vesz részt, ami azt jelenti, hogy a versenyzők 250 kilométert futnak le a déli kontinensen, számolt be a 444.hu. Persze nem egyszerre és nem a legélhetetlenebb részein, a távot hat szakaszban, hét nap alatt teljesítik és a földrész szélén lévő szigetek szolgálnak hozzá terepként.

Az ultrafutónő rendszeresen küld hosszabb-rövidebb beszámolókat a megpróbáltatásairól, legújabban pedig egészen szürreális dolog történt vele, pingvintámadás áldozatává vált. Erről így írt egy Facebook-bejegyzsében:

„Nem hiszitek el mi történt! Ma olyan szigeten futottunk, ahol voltak pingvinek. Már alig vártam, hogy láthassam őket, annyi klassz képet láttam róluk. Erre futok békésen, gyönyörködöm bennük, élvezem, hogy köztük lehetek, erre az egyik pillanatról a másikra az egyikük megtámad! Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam. Két másik futó rohant oda hozzám, ők kergették el. Azt hittem ezek cuki állatok…. Biztos nem véletlenül támadott meg, tudom, hogy én futottam az ő területükön, de ez akkor is váratlanul ért. Vicc nem? Már csomó helyen futottam a világon, ahol megtámadhatott volna valami vadállat – amitől be is voltam rezelve – de semmi nem történt. Erre az Antarktiszon megtámad egy pingvin.”

Később az egyik versenyző, egy amerikai futó, Lubics beszámolója szerint, azt mesélte, hogy a verseny kedvenc pillanata számára az volt, amikor „a magyar fogorvost megtámadta a pingvin, és az abu-dzabi postahivatalnok megmentette.”

Lubics számára nem jelentenek újdonságot sem a megpróbáltatások – futott ő már sivatagban is közel 400 kilométert –, sem a balesetek – ütötte már el autó futás közben –, ugyanakkor azt írta, hogy a pingvinek iránti korábbi szeretetét átértékeli.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?