banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Női foci: együttműködési megállapodást kötött a Fradi és a Székelyudvarhely

Partneri megállapodást írt alá a Ferencváros és a Vasas Femina FC Székelyudvarhely.

Fotó: fradi.huAz együttműködés fő vonala a női labdarúgás fejlesztése Székelyudvarhelyen és környékén, a tehetségek felfedezése, mederbe való terelése, illetve versenyeztetése. Ezen belül sportszakmai, illetve anyagi támogatásról szóló megállapodás is köttetett a két klub között, illetve azon játékosok számára, akik már akadémiai korban szeretnék magasabb szinten űzni a labdarúgást, azok számára a Ferencváros lehetőséget biztosít a női akadémián.

Az együttműködés hátteréről és lehetőségeiről László Béla, a Vasas Femina FC Székelyudvarhely klubelnöke nyilatkozott. "Sokszor elmondtuk már, hogy az itthoni munkánkat mindig jobban elismerték nemzetközi szinten, mint idehaza, ezt támasztja alá a válogatott behívók száma felnőtt, illetve korosztályos szinten. A szezon kezdete előtt szinte nem volt olyan NB I-es klub Magyarországon, ahol ne érdeklődtek volna a játékosaink iránt. Jelen pillanatban öt Vasas nevelésű játékos futballozik a magyar NB I-ben. Klubunk keretén belül több, mint 100 kislány űzi a labdarúgást, a legfiatalabbak 5-6 évesek. Lehet, hogy ez a szám nem tűnik soknak, de a jelenlegi székelyudvarhelyi infrastruktúrát, illetve sporttámogatást nézzük, akkor ez nem mondható kevésnek. Az, hogy egy ilyen neves klubtól ilyen sportbaráti segítséget kaptunk, az egy óriási megtiszteltetés, egy hatalmas lehetőség a gyerekeink számára, egy plusz bizalom a szülők felé, hogy a gyerekeik nem vesznek el, hanem adott esetben Magyarország legpatinásabb klubjában játszhatnak. Az, hogy a teljes Ferencváros-vezetés támogatta ennek az együttműködésnek a létrejöttét, sok mindent elárul. Szeretném kiemelni Nyíri Zoltán rendkívül pozitív hozzáállását az első perctől kezdve, Berla Attila önzetlen segítségét és Vágó Attila támogatását, aki elindította ezt a folyamatot. Ez egy fontos feladat számunkra, úgy érezzük, hogy óriási erőt ad a folytatáshoz a jelenlegi helyzetünkben. Minden kezdet nehéz, de biztosak vagyunk benne, hogy ha helyesen kezeljük a dolgokat, akkor tudunk játékosokat adni a Ferencvárosnak, és a magyar válogatottnak is.  Jelenleg egy NB I-es és egy NB II-es csapatot működtetünk, illetve korosztályos szinten U11-es, U13-as, U15-ös bajnokságokban játszunk, illetve korosztályos csapatainkat duplán versenyeztetjük, a megyei fiú korosztályos bajnokságokban való részvétellel.

Berla Attila, a Ferencváros női akadémiájának operatív igazgatója is megosztotta gondolatait. "A Ferencváros női akadémiájának életében is egy mérföldkő, hogy nemzetközi szinten is tudtunk partneregyesületet találni. Annak kimondottan örülünk, hogy egy olyan határon túli csapattal kötöttünk együttműködést, akik szinte száz százalékban magyarok. Nagyon szeretnénk őket támogatni mind szakmailag, mind anyagilag is, hogy a székelyudvarhelyi magyar gyerekek jó képzést kapjanak, és ebben a Ferencváros nagy szerepet kíván vállalni a továbbiakban. Valamint várjuk majd azokat a tehetséges gyerekeket az akadémiánkra, akiket érdemes megnézni, illetve, ha találunk olyan kiemelkedő tehetségű labdarúgókat, akiket akár azonnal be tudunk építeni a csapataink valamelyikébe, akkor a két egyesület felveszi a kapcsolatot egymással és a megfelelő fejlődés érdekében megpróbáljuk a legjobb megoldást megtalálni a gyerekek számára. Továbbá a megállapodás szerint szervezünk közös programokat a csapatoknak, illetve mérkőzéseket, ahol a játékosok összemérik tudásukat. Itt is megpróbáljuk levonni a lehető legtöbb tapasztalatot. Külön nagy öröm számunkra, hogy a Ferencváros játékosai is megismerkedhetnek határon túli magyar egyesületekkel, ahol akár jó barátságok is köttethetnek, illetve be tudjuk mutatni azt az összetartozást is, ami minket jellemez. Bízunk benne, hogy pár éven belül bemutatkozhat a felnőtt csapatunkban székelyudvarhelyi labdarúgó.

Kapcsolódók

Kimaradt?