Európa-liga: győzelemmel búcsúzott a Ferencváros

Fotó: MTIA Ferencváros egygólos győzelmet aratott csütörtökön a vendég Bayer Leverkusen felett a labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában, így megszerezte becsületpontjait a sorozatban.

Aissa Laidouni 82. percben fejelt góljának köszönhetően a magyar bajnok öt vereség mellett egy sikerrel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól. A csoportot a német csapat nyerte, így nyolcaddöntőbe jutott, mögötte a spanyol Real Betis másodikként szintén továbblépett, míg a harmadik skót Celtic Glasgow a Konferencia-ligába került át.

Európa-liga, G csoport, 6. (utolsó) forduló:
Ferencváros-Bayer Leverkusen (német) 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 12 127 néző, v.: Kirill Levnyikov (orosz)
    gólszerző: Laidouni (82.)
    sárga lap: Laidouni (84.), Blazic (90.), Cabraja (92.), illetve Bellarabi (25.), Recosz (86.), Kossounou (87.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic - Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.) - Zachariassen (Somalia, 70.) - Zubkov (Cabraja, 88.), Uzuni, Nguen (R. Mmaee, a szünetben)
Bayer Leverkusen: Lunyev - Recosz, Kossounou, Tapsoba (Tah, a szünetben), Sinkgraven - Aranguiz (Frimpong, 71.), Palacios (Andrich, 63.) - Amiri - Bellarabi (Diaby, 71.), Alario (Adli, 81.), Paulinho

A hazai szurkolók annak ellenére élőképpel, némi pirotechnikai bemutatóval és kiváló hangulattal várták kedvenceiket, hogy a mérkőzésnek már nem volt tétje a presztízsen kívül, mivel az eredménytől függetlenül biztos volt, hogy a német csapat csoportelsőként, míg a magyar bajnok csoportutolsóként zár.

A zöld-fehérek ezt meghálálva igencsak elszántan kezdtek, az első helyzetet is ők hagyták ki. A rivális is felszabadultan futballozott, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, az első bravúrt Dibusz mutatta be bő negyedóra elteltével. A játékrész derekánál a tartalékos összeállításban is rendkívül erős gyógyszergyáriak magukhoz ragadták az irányítást. A szünet előtti időszakra ha az iram nem is, de a színvonal valamelyest visszaesett, a szüntelenül éneklő szurkolók közben azzal emlékeztek a napokban elhunyt énekesre, Kóbor Jánosra, hogy az Omega Gyöngyhajú lány című számát is dalolták.

A folytatásban ismét energikusabban vetette magát a küzdelembe a Ferencváros, de ígéretes támadásai végén rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így komoly helyzet nem alakult ki. A Leverkusen gyors ellenakciói viszont kifejezetten veszélyesek voltak, Dibusznak több nagy védése is volt, tulajdonképpen az ő bravúrjainak köszönhette a magyar együttes, hogy nem került hátrányba. A vendégek kihagyott helyzetei számukra megbosszulták magukat, mert Laidouni fejesgólja végül győzelmet ért az FTC-nek.

1. Leverkusen       6         4              1              1              14–5      13
2. Betis                  6          3              1              2             12–12     10
3. Celtic                  6          3              –              3            12–15       9
4. Ferencváros      6          1              –              5              5–11       3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?