banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Európa-liga: a Betis otthonában is vereséget szenvedett a Ferencváros

Fotó: fradi.huÖtödik csoportmérkőzésén is vereséget szenvedett a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában: a zöld-fehérek csütörtökön a Real Betis otthonában kaptak ki 2-0-ra.

A spanyol együttes - amely így biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban - az első és a második félidő elején egy-egy gyors gólt szerezve döntötte el az összecsapást. Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Ferencváros csoportnegyedikként fejezi be a sorozatot, és búcsúzik az európai kupaküzdelmektől, december 9-én a már biztos első Bayer Leverkusen ellen hazai pályán zár.

Nem sokat várt a Betis, rögtön nekiesett a magyar bajnoknak és már az ötödik percben vezetést szerzett. A magyar együttes a mezőnyben ugyan nem játszott alárendelt szerepet, a helyzeteket viszont a hazaiak alakították ki, de vagy Dibusznak, vagy éppen a szerencsének köszönhetően nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően újabb gyors góllal tette megnyugtatóbbá vezetését a Betis - Canales csodálatosan tekert a hálóba -, és rendkívül magabiztosan futballozott. A Ferencváros ugyan becsülettel küzdött, a rivális kapujára azonban veszélytelen volt, így a hazaiak magabiztosan tartották otthon a három pontot.

Európa-liga, G csoport, 5. forduló

  • Bayer Leverkusen (német)-Celtic Glasgow (skót) 3-2 (1-1)
  • Real Betis (spanyol)-Ferencváros 2-0 (1-0)

1. Bayer Leverkusen     5     4     1    -     14- 4     13 
2. Real Betis                   5     3      1    1     10- 9    10
3. Celtic Glasgow           5     2      -    3      10-13   6
4. Ferencváros               5      -      -     5     4-12     0

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?