Európa-liga: vezetett, de aztán kikapott Leverkusenben a Fradi

A Ferencváros 2-1-es vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulós mérkőzésén.

Peter Stöger vezetőedző együttese jól kezdett, és a nyolcadik percben Ryan Mmaee góljával meglepetésre előnybe került. A folytatásban a Leverkusen fokozatosan átvette az irányítást, Exequiel Palacios találatával még a szünet előtt egyenlített, majd a második félidő felénél megszerezte a végül győztesnek bizonyult gólt Florian Wirtz révén. A Ferencváros a mérkőzés nagyobb részében jól játszott, ugyanakkor a labdát többet birtokló és összességében a kapura is veszélyesebb Leverkusentől nem tudott pontot rabolni.

A magyar bajnoki címvédő a csoportkör második fordulójában, szeptember 30-án a spanyol Betist fogadja.

Európa-liga, G csoport, 1. forduló:
Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-1 (1-1)
Leverkusen, BayArena, 11 013 néző, v: Andris Treimanis (lett)
    gólszerzők: Palacios (37.), Wirtz (69.), illetve R. Mmaee (8.)
    sárga lap: Demirbay (9.)
Leverkusen: Hradecky - Frimpong, Kossouonu, Tah, Sinkgraven (Hincapie, 66.) - Palacios (Aranguiz, 50.), Demirbay - Adli (Bellarabi, 67.), Wirtz (Amiri, 81.), Diaby - Alario (Schick, 66.)
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic - Vécsei (Uzuni, 66.), Loncar (Gavric, 76.) - Nguen, Zachariassen, Zubkov (Cabraja, 86.) - R. Mmaee

Jól kezdett a Ferencváros, amely egyáltalán nem illetődött meg nagy nevű ellenfelétől, és bátor játékkal rukkolt elő. A magyar bajnoki címvédő vezető gólja okozott némi meglepetést a BayArenában, de az első néhány perc alapján teljesen megérdemelt volt. A folytatásban is jól tartotta magát az FTC, ugyanakkor az első félidő hajrájához közeledve egyre nagyobb fölénybe került a Leverkusen, amely az utolsó 10 percre szinte teljesen beszorította a magyar együttest a kapuja elé. A nyomás góllá érett, nyolc perccel a játékrész vége előtt kiegyenlített a német csapat. Két perccel később a Ferencvárostól, rövidesen pedig a Leverkusentől vett el gólt a játékvezető, a magyarok találatát videobírózás után, a németekét szabálytalanság miatt azonnal érvénytelenítve.

Fordulás után lendületben maradt a hazai csapat, míg budapesti zöld-fehérek a védekezésbe fektettek nagyobb energiát, veszélyeztetni pedig ellentámadásokból próbáltak. Ahogy telt az idő, úgy tűnt egyre fáradtabbnak a magyar együttes, amely ennek ellenére - ha elvétve is, de - próbálkozott újabb gólt szerezni. Betalálni viszont a Leverkusennek sikerült az utolsó 20 perchez érve, a vezető gól megszerzését követően pedig a vendéglátók nagyon megbecsülték a labdát, és igyekeztek minél tovább maguknál tartani.

A nagyot küzdő és helyenként kifejezetten jól futballozó Ferencvárosnak végül nem sikerült pontot szereznie, de szoros mérkőzésen maradt alul a Bundesliga hatodik helyén álló Leverkusennel szemben. „Büszke vagyok a csapat teljesítményére, mert tudtuk, hogyan kell védekeznünk, és túlságosan sok gólszerzési lehetőséget nem is adtunk a Leverkusennek" - értékelt az M4 Sportnak Peter Stöger. A Ferencváros trénere hozzátette, amikor birtokolták a labdát, akkor tanítványai igyekeztek játszani, és több helyzetet is ki tudtak alakítani. „Összességében túl sok negatívumot nem találhatunk ebben a mérkőzésben, ugyanakkor a végeredmény számunkra valóban csalódást keltő" - mondta Stöger.

A csoport másik mérkőzésén a Betis Sevilla hihetetlenül fordulatos mérkőzésen győzte le 4-3-ra a Celtic Glasgow csapatát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?