banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Európa-liga: a Celtic vendégeként is kikapott a Ferencváros

Fotó: Agerpres/EPAA Ferencváros 2-0-ra kikapott kedden a Celtic Glasgow vendégeként a labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül sereghajtó a négyesében.

A mérkőzésen Furuhasi Kjogo találatával az 57. percben szereztek vezetést a skótok, akik egy elrontott 11-es után a hajrában David Turnbull révén megduplázták az előnyüket. A Celtic első pontjait szerezte meg a második számú európai kupasorozatban.

A mérkőzés első helyzetét - Ryan Mmaee révén - a kifejezetten bátran kezdő Ferencváros hagyta ki, utána viszont inkább a skót csapat támadott, így az első védést Dibusz Dénes mutatta be. Bár a Celtic egyértelmű mezőnyfölényben futballozott, a magyar bajnok nem adta fel a támadások lehetőségét, szórványos akciói veszélyt is hordoztak magukban. A szünetig a kapusoknak annak ellenére nem sok dolga volt, hogy kifejezetten jó iramú mérkőzést vívott egymással a két zöld-fehér gárda.

A fordulást követően még nagyobb fölénybe került a hazai csapat, amely a vezetést is megszerezte egy hajszálpontos tért ölelő kiugratás után. A bekapott gól érezhetően megzavarta a Ferencvárost, amely beszorult, a skótok pedig akár meg is duplázhatták volna az előnyüket, azonban Dibusz kivédte Callum McGregor büntetőjét. A válogatott kapus bravúrja után rendezte sorait a magyar bajnok, azonban csak elvétve tudott megindulni a skót kapu felé, így elsősorban a védekezés emésztette fel az erejét. A hajrára elfáradt a Ferencváros, ezt kihasználva a Celtic egy újabb góllal eldöntötte a három pont sorsát és akár nagyobb különbséggel is győzhetett volna.

A csoport másik mérkőzését csütörtökön játssza az eddig százszázalékos spanyol Real Betis és a német Bayer Leverkusen. A Ferencváros legközelebb november 4-én a Celticet látja vendégül a Groupama Arénában.

1. Leverkusen       2      2          –          –          6–1      6
2. Betis                  2      2          –          –          7–4      6
3. Celtic                 3       1          –          2          5–8      3
4. Ferencváros     3       –          –          3          2–7      0

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?