Magyar Kupa: hat év után duplázott a Ferencváros

A bajnok Ferencváros nyerte a labdarúgó Magyar Kupa 2021–2022-es kiírását, mivel 3–0-ra legyőzte a Paks csapatát szerda este a Puskás Arénában rendezett döntőben.

Kupagyőztes a Fradi | Fotó: MTI/Ilyés TiborA vezetést a norvég Kristoffer Zachariassen szerezte meg a 16. percben: Laidouni indította a norvég csatárt, aki Marquinhoshoz passzolt, majd a visszakapott labdát tíz méterről a paksi kapus lába között rúgta a hálóba. A győzelmet a hajrában az elefántcsontparti Franck Boli duplája biztosította be. A 83. percben Loncar passza után egy lefordulós csellel becsapta a védőjét, majd közelről a jobb alsó sarokba lőtt, három perccel később pedig Wingo indította Bolit, aki 16 méterről, futtából a bal felső sarokba lőtt.

A sorozatban negyedszer bajnok FTC hat év után tudott ismét duplázni, vagyis az NB I aranyérme mellé a kupagyőzelmet is begyűjteni, a 24. alkalommal elhódított trófea mellett pedig a győzelemért járó 100 millió forintnak is örülhetett.

Az először döntős Paks 50 millióval vigasztalódhatott, ugyanakkor a vereségével eldőlt, hogy nem jutott európai kupaporondra, mert így – a Puskás Akadémia és a Kisvárda mellett – a Fehérvár FC szerepelhet majd az Európa Konferencialiga selejtezőjében.

Magyar Kupa, döntő:
Ferencvárosi TC–Paksi FC 3–0 (1–0)
Puskás Aréna, 38 979 néző, gólszerzők: Zachariassen (16.), Boli (83. és 86.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?