banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Nagyváradon győzött az FK Csíkszereda

Egygólos győzelmet aratott a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén az FK Csíkszereda Nagyváradon. A listavezető Babati Benjamin szabadrúgásgóljával vitte el Biharból a három pontot.

Ragyogó őszi napsütés, lelkes szurkolótáborok és mintegy hatezer néző fogadta a pályára lépő feleket szombaton Nagyváradon a Bodola Gyuláról elnevezett stadionban. A Nagyvárad azzal a reménnyel lépett pályára, hogy javítson eddigi gyenge hazai mérlegén, a csíkiak pedig tovább szilárdították volna helyüket a bajnoki táblázat élén.

Az ünnepi hangulathoz nem sokat tettek hozzá a a csapatok az első fél órában. Javarészt a mezőnyben zajlott a játék, igazi gólhelyzetek sem itt, sem ott nem alakultak ki. A 33. percben az okozott némi izgalmat, hogy Jebari 25 méteres szabadrúgásból Farcașt találta telibe, akit láthatóan megviselt a labdával való találkozás. A 40. percben Simon Máté vetődött ki remek ütemben Stahl elé, a váradi játékos nem igyekezett visszahúzni a lábát, majd nagyot esett, de szó sem lehetett büntetőről.

A második játékrész némileg élénkebb játékot hozott mint az első 45 perc. Az 50. percben a szünetben beszálló Gîdea lőtt 11 méterről, de Palmeș remekül blokkolt. Cserékkel igyekezett felrázni csapatát mindkét vezetőedző, ebből pedig a csíkiak jöttek ki jobban. Veszélyesebbé vált a vendéggárda, Palmeș fél órával a vége előtt ígéretes helyzetből messze fölé vágta a játékszert.

A 71. percben Anderson harcolt ki szabadrúgást a hazaiak tizenhatosának jobb sarka közelében. Az ítéletet Babati hajtotta végre, ballábas lövése a kapu bal alsó sarkát vette célba, a hazaiak hálóőre pedig már csak a gólvonalon túlról tudta kipiszkálni a labdát (0–1). A 80. percben Anderson lezárhatta volna a találkozót, ám 18 méteres erőteljes próbálkozása elsuhant a jobb kapufa mellett.

Győzelmével az FK Csíkszereda a kilencedik diadalát aratta a bajnokságban, Ilyés Róbert legénysége csupán a Bukaresti Steaua otthonában játszott döntetlen során veszített pontot eddig. A csíkiakat is érinti a Pandurii Târgu Jiu kizárása, a piros-feketék három ponttal lesznek szegényebbek, ha jogerőre emelkedik a klubot megszüntető bírósági határozat és törlik az eddigi eredményeit.

Labdarúgó Liga 2, alapszakasz 10. forduló
Nagyváradi Bihor FC – FK Csíkszereda 0–1 (0–0)

Nagyvárad, Bodola Gyula stadion
Vezette Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Asszisztensek: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) és Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea)
Gólszerző: Babati Benjamin (71.)
Sárga lap: Jurj (1.), Hora (71.), ill. Veres (88.), Hegedűs (90+3.), Palmeș (90+4.)
FC Bihor: Accinelli – Seb. Cucu, Andr Gal, Giafer, C. Jurj – I. Filip, Ric. Farcaș (Gunie, 86.) – Stahl (Gîdea, 46.), Almanza (Tincău, 78.), Andr. Moga (Ghitea, 46.) – A. Chirițoiu (Hora, 66.) Vezetőedző: Gustavo Aragolaza
FK Csíkszereda: Simon – Hegedűs, Kelemen, Palmeș – Bloj (Csürös, 69.), Veres, Bödő (Kovács, 69.), Gal-Andrezly – Jebari (Anderson, 57.), Dolny (Makrai, 83.), Torvund (Babati, 57.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

További eredmények
Bukaresti Steaua – Concordia Chiajna 2–1
Campionii Fotbal Club Argeş – Chindia Târgovişte 2–1
Karácsonkői Ceahlăul – Afumaţi 3–0
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Nyárádtői Unirea törölve
Câmpulung-Muscel 2022 – Sellenberk 0–4
Metalul Buzău – Bukaresti Metaloglobus 2–2
Újszentes – CS Mioveni 2–1
CSM Focşani 2007 – CSM Slatina 1–0
Muncitoresc Reşiţa – Vajdahunyadi Corvinul 1–0

Később játsszák
FCU 1948 Craiova – FC Voluntari

(Borítókép: FK Csíkszereda)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?