banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Nem folytatják a Pandúrok

Megszűnik a labdarúgó másodosztályban szereplő Viitorul Pandurii Târgu Jiu. A klub csődöt jelentett, a Gorj Megyei Bíróság pedig felszámolja az anyagi gondokkal küzdő, legutóbbi bajnoki mérkőzésére már ki sem álló egyesületet. A csapat eddigi eredményeit törlik, így az FK Csíkszereda neve mellől is levonnak három pontot.

Huszonegy csapattal folytatódik tovább a liga 2-es labdarúgó bajnokság, miután a Gorj Megyei Bíróság arról döntött, hogy megszűnik a csődeljárás alá vont Viitorul Pandurii Tg. Jiu. A csapat már nem játszotta le a legutóbbi, kilencedik fordulóban kiírt mérkőzését a Sellenberk ellen. A kék-fehérek hivatalos közösségi oldalukon jelentették be a hírt.

Fotó: Viitorul Pandurii Tg Jiu Facebook-oldal

„A bíróság jóváhagyta klubunk által kezdeményezett csődeljárási kérelmet. Így hét egymást követő szezon után a második liga szintjén, a Viitorul Panduri Târgu Jiu itt fejezi be tevékenységét. Sok ambícióval és lelkesedéssel indult projekt és figyelemre méltó eredményekkel, de ma a végéhez közeledik” – írták bejegyzésükben.

A bajnokság szabályzata értelmében a Pandúrok eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseinek eredményét törlik. Ez hátrányosan érinti a bajnoki táblázat éllovasát, az FK Csíkszeredát is, amely idegenben 4–1-re győzte le a csapatot. A piros-feketék így az eddigi 25 helyett 22 ponttal állnak a bajnoki tabellán, ám első helyüket így is megőrizték. Az FK-t üldöző Slatina és a Metaloglobus 18-18 pontjából egyarán elveszít hármat, így a Viitorul Pandurii-val még nem játszó Steaua lép elő a második helyre 17 ponttal.

A Pandúrok nyolc forduló alatt mindössze egyetlen pontot szereztek (a Nagyváradi Bihar FC-vel ikszeltek), gólkülönbségük mínusz huszonnégy (3–27).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?