Hatgólos meccsen győzött az FK Csíkszereda – Továbbra is hibátlan a bajnokságban

Eseménydús mérkőzést játszott kedden Ilyés Róbert csapata a Metalul Buzăuval, végül 4–2-re nyert, és már négy ponttal vezeti a másodosztály pontversenyét.

Az FK Csíkszereda a bajnokságban és a román kupában is hibátlan teljesítménnyel indított, minden eddigi mérkőzését megnyerte, így a másodosztály éllovasaként fogadhatta a Metalul Buzăut. Bár a vendégek nagyon rossz formában kezdték a szezont, múlt héten kiejtették a kupából a Szuperliga jelenlegi éllovasának számító Kolozsvári ,,U”-t.

Fotók forrása: az FK Csíkszereda Facebook-oldala

Nem indult jól a keddi meccs az FK számára, váratlanul hamar gólt szerzett a Metalul Buzău. Adrian Moldovan éles szögből lőtte a labdát Simon Máté kapujába, akit szemmel láthatóan meglepett a próbálkozás. A gyors találatot követően válaszul támadásba lendültek a csíkszeredaiak, de az első nagy helyzetekre várni kellett. Ilyés Róbert játékosai idővel többször is próbára tették a Metalul kapusát, George Miclét, aki állni tudta a sarat ezeknél a lövéseknél. Babati Benjámin a 34. percben már megtörte a jeget, jól helyezett, lapos lövést eresztett a jobb alsóba. Néhány perc múlva ismét jó helyzetben lépett ki a hazaiak játékosa, de Micle jó helyezkedésével kiszorította őt. Igyekezett már a szünet alatt fordítani az álláson az FK, a Metalul védelme viszont a folyamatos nyomás ellenére állta a sarat, a csapatok döntetlennél vonulhattak szünetre.

Aktívan kezdte a második félidőt is a Csíkszereda, meg is volt a lehetőségük gólt szerezni az elején, Kelemen lövésénél viszont a gólvonal előtt mentett a Buzău védője. Nem sokkal később még nagyobb lehetőség adódott a hazaiak előtt, ugyanis tizenegyest harcoltak ki. A büntetőt a vezetést is megszerző Babati Benjámin értékesítette, Miclének esélye sem volt lövésénél. Miután fordított a mérkőzés állásán, a harmadik gólját már könnyű volt megszereznie a Csíkszeredának, a Metalul támadáskényszere miatt ugyanis lazább védelem ellen próbálkozhattak. A székelyföldiek újabb találatát a marokkói Dzsebari szerezte, a tizenhatos vonalának környékéről tekert a hálóba.

Ezen a ponton viszont még nem dőlt el a találkozó, a Buzău játékosa, Olaru óriási bombát ragasztott a csíkszeredai kapu jobb felső sarkába, Simon Máténak nem volt esélye védeni. A szépítés meghozta a vendégek játékkedvét, igyekeztek nyomást helyezni az FK-ra. Bár úgy nézett ki, hogy a mérkőzés egészen a végéig izgalmas marad, Dzsebari újabb lövése eldöntötte a találkozót. Micle kapus ezúttal hibázott, a marokkói játékos gólja pedig végleg eldöntötte a találkozót. Az FK ötödik meccsén ötödik győzelmét aratta, hibátlan mérlegével továbbra is vezeti a bajnokságot, négy pontra növelve előnyét.

FK Csíkszereda – Metalul Buzău 4–2 (1–1)

Városi stadion, Csíkszereda

Gólszerzők: Babati Benjámin (34., 65.), Soufiane Dzsebari (69., 88.) illetve Adrian Moldovan (3.), Alberto Olaru (75.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?