Liga 2: Otthon veszített az FK Csíkszereda

Már a negyedik percben előnybe került az élvonalbeli tagságát hét közben bebiztosító Unirea Slobozia Csíkszeredában a felsőházi rájátszás hetedik játéknapján szombaton.

Az első osztályba már a hétközbeni eredmények után feljutott Unirea Slobozia már a negyedik percben előnybe került Csíkszeredában. Vlăsceanu cselezte le magát az alapvonalig, az öt és feles bal oldalától középre adott labdájára Cojocari érkezett középen remekül és helyezett mintegy két méterről a hálóba (0–1). A 12. percben Apro Claudiu előtt adódott lehetőség, ám bal oldalról eleresztett labdája sem beadásnak, sem lövésnek nem volt jó, és elsuhant a kapu előtt. Két perccel később Babati húzta meg a bal oldalon, átadása lövőhelyzetben találta Gal-Andrezlyt, aki a védők lábai között el is vállalta, ám célt tévesztett.

Fotók forrása: FK Csíkszereda | Pál Zoltán

A 18. percben Lazăr lőtt mellé laposan 20 méterről, majd Cojocari lövését fogta a bal alsónál Gyenge Szilárd, az FK kapusa. A 22. percben Coadă lőtt balról a hosszú sarok mellé egy villámgyors ellentámadás végén. A 34. percben Nagy János tekerte a labdát jobbról a kapu elé, a hosszú saroknál Jelena érkezett, de nem tudta jól eltalálni a kifelé tartó labdát, és az oldalhálóba lőtt. A 36. minutumban Lazăr lövése a felső lécet is érintve zúgott a kapu mögé, ahogyan Babati szabadrúgása is fölészállt a 42. percben. A félidőt Purece veszélyes lövése zárta, Apro önfeláldozóan vetődött bele a kísérletbe.

A szünetben érkezett a pályára Nagy János helyett Soufiane Jebari. Ezúttal kevésen múlt, hogy az FK szerezzen korai gólt. Az 52. percben Jelena harcolt egy labdáért, miközben Lazăr kezezett, így büntetőhöz jutottak a hazaiak. A 11-est Jelena végezte el, jól helyezett, bal alsó sarokra tartó lövését azonban gyors vetődéssel hárítani tudta Rusu. A szöglet után Veres fejelt remekül, a próbálkozást Rusu a léc alól szedte ki. A 64. percben Jebari 22 méteres lövése szállt fölé kevéssel, egy egység elteltével Gyenge mentett egy bal oldali lövésnél. A hajrához közeledve nagy erőkkel támadtak a vendéglátók az egyenlítésért, ám nem voltak pontosak a befejezések, vagy a vendégek blokkoltak jó ütemben. 

Maradt a minimális különbségű vereség, az FK a folytatásban, csütörtökön a CS Mioveni otthonában folytatja a play-off küzdelmeket.

A forduló további mérkőzései
2024. április 28., 11.00 óra
Bodzavásári Gloria – CS Mioveni
2024. április 29., 15.00 óra
Vajdahunyadi Corvinul – Sellenberki SC

A felsőház állása

 

 

M.

Gy.

D.

V.

G.

GK.

Pont

1.

Unirea Slobozia

7

5

1

1

8–3

 +5

56

2.

Vajdahunyadi Corvinul

6

2

3

1

7–5

 +2

46

3.

Sellenberki SC

6

0

4

2

3–6

 -3

46

4.

Bodzavásári Gloria

6

1

5

0

6–5

 +1

42

5.

FK Csíkszereda

7

2

2

3

7–8

  -1

40

6.

CS Mioveni

6

0

3

3

2–6

 -4

36

 

Liga 2, felsőházi rájátszás, 7. forduló 

FK Csíkszereda – Unirea Slobozia 0–1 (0–1)
Csíkszereda, FK stadion
Vezette: Porumbel Valentin (Olteniţa), asszisztensek: Lar Daniel Stefan (Nagybánya), Paduraru Sebastian (Gura Humorului)
Gólszerző: Serafim Cojocari (4.)
Sárga lap: Veres Szilárd (36.), Ronai Robert (66.), Kelemen Dávid (72.), ill. Andrei Dorobanțu (42.), Denis Rusu (52.), Gabriela Lazăr (53.), Serafim Cojocari (82.)
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Nagy János, Kelemen Dávid, Gergely Botond, Apro Claudiu – Pintér Bence (Makrai Gábor, 65.), Veres Szilárd – Gal-Andrezly Peter, Babati Benjamin, Balogh Szilárd (Ronai Robert, 65.) – Jelena Richárd Vezetőedző: Ilyés Róbert
Slobozia: D. Rusu – Dorobanțu, Pospielov, Gab. Lazăr, Andreș – Șt. Pacionel (I. Dinu, 67.), Coadă – Cojocari, Purece (Ekollo, 57.), Vlăsceanu (Aioanei, 73.) – Afalna (Mih. Lemnaru, 67.) Vezetőedző: Adrian Mihalcea

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?