Minden helyzetüket kihagyták a magyarok, döntetlent játszottak a bosnyákokkal

Csak felső lécig és veszélyes próbálkozásokig jutott Marco Rossi csapata Budapesten, nem tudott győzelemmel javítani a németek elleni vereség után.

Amint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott súlyos, 5-0-s vereséggel kezdte az idei Nemzetek Ligáját Németországban, kedden viszont hazai pályán, Bosznia-Hercegovina ellen javíthattak volna Marco Rossiék. Bár Szergej Barbarez csapata is öt gólt kapott Hollandiában, szinte a meccs végéig tartotta magát, így nem számított könnyű ellenfélnek.

Rossi öt helyen változtatott a múlt hétvégi kezdőcsapaton, a legnagyobb meglepetés talán a Kecskeméten játszó Nikitscher Tamás szerepeltetése volt. Mindkét válogatott harcos felfogással kezdett a Puskás Arénában, de a meccs eleje nem hozott helyzeteket.

Fotók: MTI

Kicsivel több mint negyed óráig kellett várni az első magyar lehetőségre, Szoboszlai szögletét követően Varga fejelt veszélyesen, a bosnyák kapus viszont kitornászta a labdát. A következő percekben nyomást helyeztek ellenfelükre a hazaiak, kezdett felélénkülni a találkozó.

A 30. percben a tizenhatos közelében harcoltak ki szabadrúgást a magyarok, Szoboszlai Dominik jó helyzetből próbálkozhatott. Ennek ellenére a lövése végül egyáltalán nem volt veszélyes a vendégek kapujára.

Sokkal jobban sikerült kis idővel később Nagy Zsolt leszorított lövése, ami a bal alsó sarok irányába tartott, de Vaszilj kapus ismét védett. Egyértelműen jobbak voltak a magyarok az első félidőben ellenfelüknél, de gólt nem tudtak szerezni, így gólnélküli döntetlen maradt az állás a szünetre.

A második játékrész elején ismét Varga Barnabás került helyzetbe, pörgetését a bosnyák védelem blokkolta. Továbbra is a kék mezesek térfelén zajlott a játék, de továbbra is nehéz feladat volt a magyaroknak megtörni a jeget, az idejük pedig egyre inkább fogyott.

Sokáig egyáltalán nem volt védeni valója Dibusz Dénesnek, a vendégek rutinos csatára, Dzeko a 67. percben azért megkínálta őt egy lövéssel, amit gond nélkül megfogott. Kevésbé forgott veszélyben a bosnyák kapu is, mint az első félidőben, Sallai viszont jó helyről harcolt ki szabadrúgást. Szoboszlai ezúttal jól lőtt, a labda sorfal érintésével csapódott le a felső lécen.

A rendes játékidő vége előtt tíz perccel egyszerre hármat cserélt Marco Rossi, Botkát fejsérülés miatt kellett lehoznia. Folyamatosan nyomás alatt tartották a magyarok a bosnyákokat, akik annak ellenére, hogy a második félidőben már néhány lövéssel próbálkoztak, szemmel láthatóan elégedettebbek voltak az állással.

Ádám Martin nagyon közel volt a vezető gól megszerzéséhez, közeli lövése Vaszilj lábáról csorgott a kapu mellé. Több helyzete már nem volt egyik csapatnak sem a mérkőzésen, amely így 0–0-val zárult. Döntetlen született a csoport másik mérkőzésén is, Hollandia és Németország színvonalasan meccsen játszott 2–2-t egymással.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0–0 (0–0)

Puskás Aréna, Budapest

Vezette: Marco Guida (Olaszország)

Sárga lapok: Nagy Zs. (77.), illetve A. L. Barisics (21.), N. Katics (40.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?