Nem volt esélye Szoboszlaiéknak Németországban, ötgólos vereségbe szaladtak bele

Marco Rossi szövetségi kapitányként a legsúlyosabb vereségét szenvedte el a válogatott kispadján. A magyarok a szünetben még csak egygólos hátrányban voltak, a második félidőben viszont teljesen összeomlottak.

Szombat este megkezdte a szereplését a magyar futballválogatott a Nemzetek Ligájában. Az Európa-bajnokság után ismét a németekkel néztek szembe Szoboszlaiék. Düsseldorfban több változás is volt a két csapat felállásában a kontinensviadalhoz képest. A hazaiak a nemzeti csapattól visszavonult klasszisaik nélkül léptek pályára, Marco Rossi pedig lehetőséget adott a kezdőben Balogh Botondnak.

A mérkőzés Szoboszlai bátor betörésével kezdődött, amelynek végén a kelleténél kicsit erőssebben adta be a labdát Varga Barnabásnak, aki így lemaradt róla. Nagelsmann játékosai az első tíz perc végére már magukhoz ragadták az irányítást. Első helyzetük Tah fejese volt, amelyet Szoboszlai fejelt ki a gólvonalról.

Fotók forrása: MLSZ Facebook oldala

Bár a magyarok az első húsz percben mezőnyjátékban nem maradtak el látványosan a németektől, egy ellentámadás után óriási lehetőség adódott a hazaiak előtt. Musiala passza után Füllkrug lőhetett jó helyzetből, de Gulácsi lábbal hárítani tudott.

Néhány perccel később már ugyanebből az összjátékból gól született, Füllkrug ezúttal a kapu torkából próbálkozhatott, ahonnan természeten már nem hibázott, vezetést szereztek tehát a németek. Nem sokkal később lehetőségük volt megduplázni az előnyüket, Havertz viszont a kapufára fejelt.

A magyarok védelme látványosan tehetetlennek bizonyult a német támadásokkal szemben, elöl pedig nem tudtak helyzeteket kialakítani. Havertz a félidő végéhez közeledve ismét óriási lehetőséget hagyott ki, Rossi csapata egy kapott góllal megúszta a rosszul sikerült játékrészt.

Egyételmű volt, hogy Szoboszlaiéknak sokkal többet kellene mutatniuk a szünet után ahhoz, hogy szorosan tartsák a mérkőzést. A válogatott csapatkapitánya az 56. percben remek passzt adott Sallainak, aki bejátszotta a labdát Bollának, akinek a próbálkozását utolsó pillanatban blokkolták a németek. Nem sokáig érezhette viszont lendületben magát a magyar csapat, rosszul sikerült szögletük után Musiala egészen a kapuig vitte a labdát és nem hibázott, kétgólosra növelte a hazai előnyt.

Nem sokkal később Wirtz lezárt minden kérdést a meccsen, a tizenhatoson belülről lőtte be a harmadikat. Semmit nem tudtak tenni a magyarok a német dominancia ellen, Havertz az első félidőhöz hasonlóan ismét a felső lécet találta el, ahonnan kifelé pattant a labda.

Később megérkezett a negyedik és az ötödik gól is, Pavlovics lövésénél már Gulácsi is egyértelműen hibázott, Havertz tizenegyesénél pedig tehetetlen volt. Több találat nem esett Düsseldorfban, 5–0-s német győzelemmel zárult a meccs, ami Marco Rossi eddigi legnagyobb különbségű veresége szövetségi kapitányként.

A csoport másik meccsén a hollandok 4–2-re győztek Bosznia-Hercegovina ellen, amely a magyar csapat következő ellenfele lesz kedden.

Németország – Magyarország 5–0 (1–0)
Merkur Spiel Aréna, Düsseldorf
Vezette: Clément Turpin.
Gólszerzők: Niclas Füllkrug (27.), Jamal Musiala (58.), Florian Wirtz (66.), Alekszandar Pavlovics (77.), Kai Havertz (81.).
Sárga lapok: L. Nego (9.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?