Megszakadt a magyarok veretlenségi sorozata Írországban, Románia döntetlent ért el bolgárok ellen

A hosszabbításban kapott góllal kapott ki Dublinban az Eb-re készülő magyar labdarúgó-válogatott.  Az első félidőben Lang Ádám még egyenlíteni tudott, Troy Parott viszont a végén eldöntötte a barátságos meccset.

Bő egy héttel az Európa-bajnokság kezdete előtt, kedd este lejátszotta utolsó előtti felkészülési mérkőzését a magyar futballválogatott Dublinban.

Jó hangulatban várta az ír közönség a barátságos találkozót. Csapatuk ebben az évben még egyetlen gólt sem szerzett, a magyar válogatottnak viszont jó lehetőség volt a mérkőzés felkészülni. Marco Rossi kezdőjében nem volt nagy meglepetés, de érdemes kiemelni Dárdai Márton szerepeltetését.

Nem sokat kellett várni az első magyar lehetőségre, Nego Loic a kapu előtt combbal találta el a labdát. A meccs második helyzetét is ő hagyta ki, a tizenhatoson belülről tekert mellé. A helyzetek ellenére az első negyedórában statikusan zajlott a játék.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Eseménytelenül folytatódott a továbbiakban, egészen a 30. percig, amikor Szoboszlai passza után Kerkez lőhetett, de Kelleher kapus védeni tudott. Az írek ritkán közeledtek a magyar kapuhoz, sokáig egyáltalán nem tűntek veszélyesnek, viszont meglepetést okoztak.

Egy váratlanul jó beadás után Adam Idah teljesen üresen maradt középen és jó helyzetből be is bólintotta a labdát a hálóba. Nem tartott sokáig az ír fölény, egy szabadrúgást követően néhány perccel később Lang Ádám egyenlített. A gyors gólváltást követően nem született több gól az első félidőben, 1–1-el vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészt is aktívabban kezdték a magyarok, igyekeztek nyomás alá helyezni az íreket, akiknek támadásaira viszont az első félidő alapján figyelnie kellett a védelemnek. Sallai Rolandé volt a félidő első komolyabb próbálkozása, Kelleher tornászta ki a labdát.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A folytatásban ismét unalmasabbá vált a mérkőzés, egyik kapu előtt sem alakultak ki helyzetek, a szövetségi kapitányok pedig barátságos találkozóknál megszokottan a kísérletezésre fókuszáltak. Az utolsó negyedórához érve változatlanul egyenlő volt az állás.

Felpörgött kicsit a mérkőzés ritmusa az utolsó percekre, a helyzetek viszont elmaradtak. Szoboszlai és Coleman nézeteltérései borzolták kicsit a kedélyeket a mérkőzésen. A hosszabbításban a teljes magyar csapat előrement támadni, ezt megbüntették az írek. Troy Parrott csapattársával együtt vezethette rá a labdát Dibusz Dénesre, aki nem tudott hárítani.

Írország ezzel megtörte a magyar csapat tizennégy meccse tartó veretlenségi sorozatát, 2–1-re megnyerve a mérkőzést.

Döntetlen Bukarestben

Ezalatt az ugyancsak Eb-re hangoló román válogatott Bukarestben gyakorolt Bulgária legjobbjai ellen. Ez a felkészülési mérkőzés 0-0-val ért véget. A találkozó első félidejében a vendégeknek egyáltalán nem volt helyzete, miközben Edward Iordănescu legénységéből Răzvan Marin, Dennis Man és Denis Drăguș is közel jártak a gólszerzéshez. A második félidő elején meg is szerezhették volna a vezetést a hazaiak amikor büntetőt fújtak a javukra, de a tizenegyest rúgó Man gyenge lövését hárította az ellenfél kapusa. Noha ezt követően még próbálkoztak bevenni a bolgár kaput, sem Coman, sem pedig Ianis Hagi nem járt sikerrel. A vendégek támadójátéka a hajára élénkült fel, de Florin Niță hatékonyan állta az „ostromot”.

Írország – Magyarország 2–1 (1–1)

Aviva Stadion, Dublin

Vezette: L.M. Branco Godinho (Portugália)

Sárga lapok: S. Coleman (66.), L. Scales (78.), S. Szmodics (85.), illetve Szoboszlai D. (66.), Styles C. (90.)

Gólszerzők: Adam Idah (36.), Troy Parrott (90+2), illetve Lang Ádám (40.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?