banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Merész célokkal készül az olimpiára a pólóválogatott

A legjobb nyolc között szeretne végezni Románia férfi vízilabda-válogatottja a párizsi olimpián, ami Alexandru Matei, a sportági szövetség elnöke szerint nagyon merész célkitűzés.

Bogdan Rath szövetségi kapitány szerdán hirdetett utazó keretet az ötkarikás játékokra. Csapatában Marius Țic, Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Vancsik Levente és Eduard Drăgușin kaptak helyett.

Ismeretes, hogy csapatsportokban kizárólag a pólósok képviselik majd Romániát a nyári olimpián, ahol legutóbb tizenkét évvel ezelőtt szerepeltek. Akkor a 10. helyen zártak. Azt megelőzően 1996-ban a tizenegyedikek lettek. Ezt szeretnék idén túlszárnyalni, de mint azt Alexandru Matei az Agerpresnek elismerte, rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik. A válogatott ugyanis a világbajnok címvédő Horvátországgal, a világbajnoki ezüstérmes Olaszországgal, az olimpiai ezüstérmes Görögországgal, valamint az Egyesült Államok és Montenegró válogatottjaival szerepel együtt az A csoportban.

A sportszövetség vezetője úgy véli, hogy megfelelő startégiával és elszántsággal a fiúk bármely ellenfélnek gondot okozhatnak. A vízilabdázók július 28-án, Görögország ellen kezdenek.

(Nyitókép: a vízilabda-szövetség Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?