Megtanulna magyarul a Sepsi OSK román edzője

Liviu Ciobotariu, a Sepsi OSK csapat román vezetőedzője nem beszél magyarul, de szeretné megtanulni a nyelvet, mondta a Székely Himnusz kapcsán a tréner.

Miután a Sepsi 3-0-ra győzött a magyarellenes szurkolóiról is ismert Dinamo Bukarest otthonában lejátszott román élvonalbeli bajnokin, a mintegy 50 vendégdrukker megszokott módon, a játékosok és a szakmai stáb előtt énekelte el a Székely Himnuszt.

Fotó: A Dinamo Facebook-oldala

A sport.ro beszámolója szerint ez volt az a pillanat, amikor az addig magához képest meglehetősen visszafogottan viselkedő Dinamo-tábornál elszakadt a cérna, innentől kezdve kórusban sértegették a vendégeket.

Liviu Ciobotariu, a Sepsi román edzője meg is kapta a kérdést a meccs kapcsán, hogy ő maga ismeri-e és érti-e a Székely Himnuszt, a tréner pedig úgy válaszolt, hogy nem, de meg akar tanulni magyarul, hogy megértse a dal szövegét – ez aztán heves reakciókat vált ki a román nacionalistákból, számol be a Csakafoci.hu.

Liviu Ciobotariu | Fotó: Kovács Zsolt

Ez egy rituálé a mérkőzéseink végén, de nem értek semmit belőle. De hallgatjuk, tiszteletből azok iránt az emberek iránt, akik eljönnek a stadionba, akik velünk utaznak idegenbe is. Tudom, hogy a székelyek himnuszát éneklik. Ez az ő daluk. Mi odamegyünk és megállunk előttük, tiszteletből irántuk. Nem tanultam meg a szöveget. Nagyon nehéz. Megtanultam arabul, de azt hiszem, magyarul nem biztos, hogy sikerülni fog. Talán lesz rá időm, ha maradok pár évet Sepsiszentgyörgyön, ha így lesz, megtanulok magyarul. Főleg, hogy a csapatban, az öltözőben és a városban is beszélik a nyelvet, így nem lehet probléma – mondta Ciobotariu a Dinamo elleni mérkőzés után.

A Sepsi három fordulót követően veretlenül áll a tabella harmadik helyén a román bajnokságban. A Dinamo három vereséggel az utolsó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?