Katar 2022: hatgólos döntetlent játszott Szerbia és Kamerun

Fordulatos mérkőzést, szebbnél szebb gólokat láthattak a nézők a hétfő délben kezdődő Szerbia-Kamerun mérkőzésen a Katarban rendezett labdarúgó-világbajnokság G-csoportjának 2. játéknapján.

A G-csoport első játéknapjának két vesztes csapat csapott össze a hétfő délben az al-Dzsanúb Stadionban: a szerbek Brazíliától szenvedtek vereséget 2-0-ra, Kamerunt pedig Svájc győzte le 1-0-ra. Mivel mindkét csapatnak szűksége volt a 3 pontra a továbbjutáshoz, egy nyílt sisakos találkozót láthattak a nézők.

A vezetést az afrikaiak szerezték meg a 29. percben Jean-Charles Castelletto góljával, viszont az első félidő hosszabbításperceiben a szerbek Pavlovics, Milinkovics-Szavics góljaival mogfordították a mérkőzést. Szünet után Mitrovics is betalált, így a szerbek joggal gondolhatták, hogy „zsebben van a 3 pont”.

Rigobert Song, a kameruniak edzője mesterien nyúlt bele csapatába, a csereként érkező Aboubakar a 63. percben szépített egy szépségdíjas emeléssel, majd három perccel később Choupo-Motingot is kiszolgálta egy gólpasszal. Vincent Aboubakar szépségdíjas emelése | Fotó: Agerpres/EPA

Mindkét csapatnak voltak még gólszerzési lehetőségeik, de végül osztozniuk kellett a pontokon a foci-vébé egyik legszebb mérkőzésén.

A kvartett másik találkozóját 18 órától rendezik, a Brazília-Svájc összecsapás győztese a harmadik forduló eredményeitól függetlenül továbbjut.

Katar 2022, G-csoport
Szerbia - Kamerun 3-3
Gószerzők: Castelletto (29.), ill. Pavlovics (45+1.), Milinkovics-Szavics (45+3.), A. Mitrovics (53.), Aboubakar (63.), Choupo-Moting (66.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?