Katar 2022 – Németország pontot mentett, de nem sikerült legyőznie Spanyolországot

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének legnagyobb rangadóján a 2010-es aranyérmes spanyolok 1–1-es döntetlent játszottak a végjátékban szépítő négyszeres győztes németekkel. 

A meccs előtt eldőlt, hogy Németország vereség esetén sem esik matematikailag, köszönhetően annak, hogy Costa Rica legyőzte Japánt. Ám Hansi Flick csapatának mégis győzelemre kellett játszania, mert ha nem nyer, akkor a 3. fordulóban a többi csapattól is múlik a sorsa.

Bár a németek kezdtek jobban, komoly helyzetek itt is, ott is kialakultak. A 40. percben a német Rüdiger fejelte a labdát az ellenfél kapujába, ám lesen állt, így hiába kezdtek ünneplésbe a németek, a találkozó – érvényes – gól nélküli döntetlennel folytatódott.

Az első gólra a második félidőig kellett várni, amikor mintegy tíz perccel a térfélcserét követően frissen beállló Álvaro Morata pörgette a labdát a németek kapujának jobb felső sarkába (1–0). Ezzel a mérkőzés is felpörgött, mindkét csapat rákapcsolt, de az egyenlítő gól csak a meccs hajrájában született meg Nicolas Füllkrug révén (1–1).

A német válogatott így most egy ponttal, nyert meccs nélkül várja a folytatást és sorsa nagymértékben függ a Costa Ricával történő összecsapástól és a csoport többi szereplőjének játékától is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?