Katar 2022 – Meglepetés az F csoportban: Marokkó 2–0-ra legyőzte Belgiumot!

Marokkó a katari labdarúgó-világbajnokság sokadik meglepetését okozva 2–0-ra nyert a világranglistán második Belgium ellen az F csoport vasárnapi mérkőzésén, ezzel a négyes élére állt.

Belgium az első csoportmérkőzését, a Kanada ellenit nem éppen esélyeshez méltó teljesítménnyel nyerte meg, az észak-amerikaiak ellen is „öregurasan” játszottak, mindössze Michy Batshuayi megvillanásának köszönhették, hogy 1–0-ra győztek.

Marokkó ellen talán kissé összekapták magukat, és az 5. percben kis híja volt, hogy Batshuayi ismét betaláljon, de Munir bravúrral védett. A belgák másik nagy helyzete az első félidőben De Bruyne nevéhez kötődött, szabadrúgása alig az afrikaiak kapuja felett szállt el.

A félidőt követően Eden Hazard mutatott be egy cselsorozatot, majd tüzelt, Munir kapus viszont újra a helyén volt, ahogy később Dries Mertens lövésénél is ugyanez volt a helyzet. A másik oldalon Sofiane Boufal dolgoztatta meg a belga védelmet, Abdelhamid Szabiri éles szögből érkezett szabadrúgása pedig Thibaout Courtois-n is kifogott, a kezei alatt utat talált a kapuba a 73. percben.

A világranglista második helyezettje a bekapott gól után nem tudott megújulni, erre pedig alaposan ráfázott, Zakaria Abuklal ugyanis a hosszabbítás alatt megduplázta a marokkóiak előnyét. Zijes előbb a védőjét oktatta, utána a csapattársa elé tette a labdát, Abuklal pedig közelről bebombázta azt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?