Brüsszeli jóváhagyással támogathatja sportklubjait Sepsiszentgyörgy

Az Európai Bizottság jóváhagyott egy 800 000 eurós (4 millió lej) összegű romániai támogatási programot, amelynek célja a Sepsiszentgyörgyön működő sportklubok támogatása a koronavírus-világjárvány összefüggésében.

Fotó forrása: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

A programot az állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keretszabály alapján hagyták jóvá – olvasható az Európai Bizottság weboldalán. A program keretében a támogatás közvetlen odítélés formájában valósul meg. Az intézkedés célja, hogy enyhítse a gazdasági szereplőket sújtó hirtelen likviditási hiányt, és kezelje a koronavírus-világjárvány és a vírus terjedésének megfékezése érdekében bevezetett korlátozó intézkedések miatt elszenvedett veszteségeket – egyebek mellett a zárt kapus vagy korlátozott nézőszámú mérkőzések miatti jegybevételtől esnek el.

A Bizottság megállapította, hogy a román program megfelel az ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételeknek. Ugyanakkor arra a következtetésre jutott, hogy az intézkedés szükséges, megfelelő és arányos egy tagállam gazdaságában bekövetkezett komoly zavar orvoslásához. Ennek alapján a Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok alapján jóváhagyta az intézkedést.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?