Hivatalos: Kovács István ott lesz a katari vébén

Fotó: Agerpres/EPAA nagykárolyi Kovács István neve is fellelhető azon a listán, amelyet csütörtök délután tett közzé a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a katari labdarúgó-világbajnokságon tevékenykedő játékvezetőkről. 

Kovács István személyében 36 év után vezethet ismét mérkőzést romániai bíró labdarúgó-világbajnokságon – derült ki csütörtökön azt követően, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közzétette a katari tornára meghívott játékvezetők listáját. A 36 játékvezetőt, 69 partjelzőt és 24 videóbírót tartalmazó listán a nagykárolyi sípmester által vezetett brigád - segítői Marius Artene és Vasile Marinescu - is megtalálható. Legutóbb 36 évvel ezelőtt, 1986-ban jért romániai játékvezető világbajnokságon, akkor a temesvári Ioan Igna vezethetett mérkőzést a mexikói tornán.

A lista különlegessége, hogy a labdarúgás történetében először nők is ténykedhetnek a férfiak tornáján - fogalmazott Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői bizottságának elnöke. Hozzátette: a játékvezetők kiválasztása még 2019-ben elkezdődött, amikor több mint 50 brigádból álló „szükített listát” állítottak össze. „Azért hoztuk nyilvánosságra fél évvel a torna előtt a játékvezetők listáját, hogy időt adjunk a játékvezetőknek felkészülni. Továbbá azt is szeretnénk, ha még keményebben dolgoznának az előttünk álló hónapokban” – fogalmazott Collina. 

Nem ez lesz Kovács István első nemzetközi tornája, a nagykárolyi játékvezető tavaly dolgozott az Európa-bajnokságon, vezetett több Nemzetek Ligája találkozót és idén ő vezeti a Konferencia Liga-döntőjét is, a május 25-én Tiranában megrendezésre kerülő mérkőzésen az AS Roma és a Feyenoord lép pályára

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?