banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Hajrában szerzett gólokkal nyertek a románok Litvánia ellen

Hamar vezetést szerzett Lucescu csapata Bukarestben, az egyenlítés után viszont megkínlódott ellenfelével. Az utolsó húsz percben kétszer is a románoknak kedvezett a videóbíró, végül 3–1-re megnyerték a meccset.

Múlt héten Koszovóban győzelemmel kezdte második szövetségi kapitányi korszakát a román válogatottnál Mircea Lucescu, most 38 év után hazai pályán is újra irányíthatta a csapatot. A trikolórok hétfőn este Litvániát fogadták, a három pont otthon tartása kötelező feladat volt számukra. A vendégek vereséggel kezdték a Nemzetek Ligáját múlt héten Ciprus ellen, kevés esély volt arra, hogy Bukarestben meglepetést okoznak.

Nem is tartott sokáig megszerezni a vezetést a román csapatnak, Stanciu védelem mögé bepasszolt labdáját követően Valentin Mihăilă lőtt magabiztosan a hálóba, öt perc sem kellett a gólhoz. Igyekeztek előre jönni a litvánok a kapott találat után, de kezdetben nem tudtak nagy nyomást helyezni a hazaiak kapujára.

Fotó: Román Labdarúgó-Szövetség (FRF)

Târnovanut az első húsz perc után tette próbára Lacikas, ekkor kellett először védenie a meccsen a román kapusnak. Nem sokkal később már jóval nehezebb dolga volt, ugyanis két egymás utáni lövést kellett hárítania, ezen a ponton érződött, hogy Lucescu csapata túlságosan magára húzza ellenfelét.

Ezt követően megszületett a vendégek egyenlítő gólja, a zöld mezesek egyszerű összjáték után törtek be a tizenhatoson belülre, Armandas Kucys pedig pontos lövéssel 1–1-re alakította az állást. Nem tudtak reagálni a románok az eseményekre az első félidőben, a szünetig egyetlen igazán veszélyes helyzetet sem dolgoztak ki.

A második játékrész eleje főleg a durva, sárga lapot érő litván belépőkről szólt, Lucescu csapata továbbra is nehézkésen épített támadásokat, mezőnyjátékban sem tudtak a vendégek fölé nőni. Nem változott a helyzet a folytatásban sem, a románok ideje pedig egyre fogyott.

Lucescu húsz perccel a mérkőzés vége előtt többet is cserélt, Ianis Hagi és Alexandru Mitriță is pályára lépett, akik vérfrissítést jelentettek a válogatottnak. Nem sokkal beállásuk után viszont megfagyott a levegő a stadionban, úgy tűnt a litvánok átveszik a vezetést. A VAR végül megmentette a hazaiakat, Antanavicius szabálytalanul fejelte ki a labdát Târnovanu kezei közül, így a találatot érvénytelenítették.

Nagyot fordult a helyzet a meccs hajrájában, ugyanis a következő véleményes esetnél is a románoknak kedvezett a játékvezető, Hagi esése után tizenegyest ítélve. A büntetőt Răzvan Marin magabiztosan értékesítette.

Mitriță is jó cserének bizonyult a végén, egy szép ellentámadás után talált a litván hálóba, eldöntve ezzel a találkozó kimenetelét. A román válogatott összeségében sokkal rosszabbul játszott, mint Koszovóban, de sikerével megtartotta vezető helyét a csoportban.

A koszovóiakat nem küldte padlóra a múlt heti vereségük, hétfőn ugyanis 4–0-ra nyertek Ciprus vendégeként.

Románia – Litvánia 3–1 (1–1)
Steua Stadion, Bukarest
Vezette: Rade Obrenovics (Szlovénia)
Gólszerzők: Valentin Mihăilă (5.), Răzvan Marin (87.), Alexandru Mitriță (90+2.), illetve Armandas Kucys (34.).
Sárga lapok: V. Mihăilă (65.), S. Târnovanu (78.), illetve G. Matulevicius (8.), R. Lekiatas (46.), V, Slivka (53.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?