Nemzetek ligája: A spanyolok döntetlennel kezdtek, hajrában lőtt góllal nyertek a lengyelek

Nem talált kapuba Belgrádban az Európa-bajnok, a portugáloknál viszont Cristiano Ronaldo pályafutásának 900. gólját szerezte a horvátok elleni győztes meccsen.

Csütörtökön elrajtolt a Nemzetek Ligája negyedik kiírása. Az A divízió csoportjaiból többek között az Európa-bajnok spanyolok mutatkoztak be. Szerbia vendégeként léptek pályára Belgrádban, de nem sikerült látványosra számukra a kezdés. Hiába próbálkoztak sokkal többször, mint a hazaiak, hozzájuk hasonlóan gól nélkül maradtak, döntetlennel kezdve szereplésüket. Csoportjuk másik meccsén a dánok két 80. perc után szerzett góllal verték meg a svájciakat, így egy forduló után ők ugrottak a négyes élére.

Fotó: Selección Española de Fútbol Facebook oldala

Érdekesen alakult a portugálok horvátok elleni mérkőzése, amelyen Diego Dalot mindkét csapat kapujába betalált az első félidőben, gólt és öngólt is szerezve. A két csapat közötti különbséget végül Cristiano Ronaldo karrierjének 900. találata jelentette, amelyet még 1–0-s portugál vezetésnél szerzett.

A nap egyik legfordulatosabb mérkőzése a Skócia – Lengyelország mérkőzés volt, ahol a vendégek Szymanski révén előnybe kerültek. Bár a hazaiak nagy nyomás alá helyezték őket és néhány percig úgy tűnt, egyenlítenek, kezezés miatt elvették McTominay gólját. Az első félidő végén kapott büntetővel a lengyelek megduplázták előnyüket, de a második játékrészben ebből a hátrányból is felállt Skócia. Végül egy hosszabbításban megítélt lengyel büntető döntötte el a három pont sorsát, 3–2-re nyertek a vendégek.

Jónéhány mérkőzést játszottak a többi divízióban is. A San Marino – Liechtenstein meccs érdekessége volt, hogy a hazaiak húsz év és 140 nyeretlen meccs után újra győzni tudtak.

Péntek este Koszovóban megkezdik szereplésüket a románok is, szombaton pedig a magyarok mutatkoznak be Németországban.

Nemzetek ligája, A divízió, csütörtöki eredmények:
Dánia – Svájc 2–0 (0–0)
Portugália – Horvátország 2–1 (2–1)
Skócia – Lengyelország 2–3 (0–2)
Szerbia – Spanyolország 0–0 (0–0)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?