Gyászol a Kolozsvári CFR, meghalt Alexandru Matei

Szombat reggel közösségi oldalán jelentette be a Kolozsvári CFR, hogy elhunyt a vasutas alakulat emblematikus alakja, Alexandru Matei, akit csak egyszerűen nea Sanduként ismert.

„A CFR 1907 Kolozsvár klub sajnálatát és mély szomorúságát fejezi ki annak az embernek az elhunyta miatt, aki játékosunk, vezetőnk, rövid ideig edzőnk - de mindenekelőtt barátunk volt - Alexandru Matei, vagy egyszerűen: Nea Sandu! Egész életét klubunknak szentelte, és bármilyen szerepe is volt, azt odaadással és nagy odaadással végezte. Ezért mi, mindannyian a CFR-családban örökké hálásak leszünk! Isten nyugosztalja, Nea Sandule! Mindig velünk leszel!” – olvasható a Kolozsvári CFR Facebook-oldalán.

Alexandru Matei 1982-ben - még aktív játékosként - került a Kolozsvári CFR-hez, ahol rövid időn belül a vasutas alakulat egyik legmegbízhatóbb védőjévé vált. Három, a pályán töltött szezon után szögre akasztotta csukáját, de a klubot nem hagyta el, a háttérből segítette a CFR-t.  

A 2000-es évek elején, nem sokkal azután, hogy Pászkény Árpád üzletember átvette a klubot, Alexandru Matei egy rövid ideig edzőként is tevékenykedett. A CFR akkoriban a harmadosztályban játszott. A „Ferguson” becenévre hallgató férfi mindössze három mérkőzésen edzette a fellegváriakat és vélhetően száz százalékos statisztikáját (három mérkőzés, három győzelem) senki se fogja überelni a klubnál.

2014-ig, amikor Pászkány Árpád lemondott a CFR-részvényeiről, Alexandru Matei nem kevesebb mint 15 edzővel dolgozott együtt sportigazgatóként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?