Elütötte a vonat a Kolozsvári CFR volt játékosát

Alig 32 évesen életét vesztette Pelayo Novo, a Kolozsvári CFR volt játékosa, akit kedd este elütött a vonat Spanyolországban.

A spanyol segélyhívó számot kedd este 19:55 órakor hívták, hogy az Oviedo-Siero útvonalon közlekedő vonat elütött egy embert. A helyszínre kiszálló rendőrök Pelayo Novo személyében azonosították az áldozatot, akit már nem lehetett megmenteni.

Pelayo Novo a spanyol labdarúgás másodosztályában, a Segunda Divisonban szereplő Elche színeiben játszott a 2016-2017-es szezonban, amikor felfigyelt rá a Kolozsvári CFR kispadjára épp akkor leülő Dan Petrescu. A vasutas csapat a nyári szünetben alá is írt Novóval, de a 26 éves spanyol játékos egy edzőmérkőzést leszámítva nem kapott bizalmat Petrescutól, így pár hét elteltével közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek.

Novo visszatért hazájába, ahol az Albacete játékosa lett, de néhány hónappal később, 2018 tavaszán tragikus balesetet szenvedett, amely véget vetett pályafutásának. Pelayo Novo leesett a csapatának otthont adó szálloda harmadik emeletéről és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kerekesszékbe kényszerült.

A baleset után Pelayo Novo újra feltalálta magát, és tolószékes teniszt kezdett gyakorolni. Az As című spanyol lap szerint halála előtt világviszonylatban a tizenkettedik helyen állt a fogyatékos teniszezők mezőnyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?