„Fejmosást” kaptak a Sepsi OSK játékosai a kupavereség miatt

Megalázónak tartja Diószegi László, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK tulajdonosa, hogy élvonalbeli labdarúgócsapata kedden 1-0-ra kikapott címvédőként a másodosztályos Vajdahunyadi Corvinul vendégeként, és emiatt már nem maradt esélye továbbjutni a Román Kupa negyeddöntőjébe.

Csapategység és változás kell a Sepsi OSK-nál | Fotó: Sepsi OSK/archív felvétel

A ProSportnak azt mondta, hogy szerdán az eddigi legszigorúbb gyűlést tartotta a csapat öltözőjében, sürgős hozzáállás-változtatásra szólítva fel a játékosokat. Ugyanakkor beszélt a szakmai stábbal is. Tájékoztatása alapján Liviu Ciobotariu vezetőedző képesnek tartja magát, hogy rendezze a soraikat. Erre két fordulója van, mert ahogyan Diószegi mondta, a soron következő Rapid és a Petrolul Ploiești elleni bajnoki meccseiken legalább négy pontot kellene gyűjteniük. „Ha ez nem sikerül, akkor viszlát playoff-remények. Kénytelen leszek komoly döntéseket meghozzak, mert senki sem áll a klub fellett” – idézte a klubtulajdonost a ProSport. Diószegi a DigiSport-nak is arról beszélt, hogy a helyzet tarthatatlanná vált, de szerinte a játékosok is megértették, hogy változtatniuk kell. „Talán én is hibáztam, mert amikor a norvég Bodo ellen játszottunk 25 ezer eurós prémiumot ajánlottam a játékosoknak, ha a csoportkörbe jutunk. Azt hiszem, akkor változott meg valami, mert különben nem értem, hogyan fordult minden a visszájára. Talán Ciobotariu is túl szabadon fogta őket, nem volt olyan keménykezű, mint például Leo Grozavu. Azt mondta, hogy változtatni fog. (…) A legrosszabb, hogy egymásra hárítják a felelősséget. Megmondtam nekik is, hogy egyikük sem játszott jól” – nyilatkozta.

Ciobotariunak nincs sok ideje ráncba szedni az öltözőt, a SuperLiga soron következő 15. fordulójában ugyanis már szombaton pályára kell lépniük a Petrolul elleni hazai találkozóra, hogy utána november 10-én a Rapidot fogadják.

A Sepsi OSK, mint ismeretes, a sorozatban jegyzett hatmeccses vereségi sorozatát a bajnokságban már sikerült leküzdenie az elmúlt két fordulóban, ezért 18 ponttal a 9. helyen áll az összetettben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?