Európai Szuperkupa: ötödször győztes a Real Madrid

A Real Madrid 2–0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot az európai Szuperkupa-mérkőzésen, ezzel története során ötödik alkalommal hódította el a trófeát.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint BL-címvédő Real Madrid az első perctől magához ragadta a játék irányítását, de sokáig nem tudta veszélyeztetni a Frankfurt kapuját. Sőt, az 14. percben a németek kerültek közel a gólszerzéshez – Kamada Daicsi kapott remek labdát, életerős lövését védte Thibaut Courtois. A 17. percben jegyezhettük fel az első nagy Real-lehetőséget: Fede Valverde robogott el a jobb szélen, középre tette a labdát, Benzema tovább passzolta Vinícius Júniornak, de Tuta résen volt, s a gólvonalon blokkolta a brazil klasszis próbálkozását. A 22 éves támadó egyébként a találkozó előtt vette át az előző BL-idény legjobb fiatal játékosának járó trófeát, míg Karim Benzema a legjobb játékosnak járó díjat.Fotó: Facebook/UEFA

A 24. percben megint helyzetbe került a Frankfurt, Ansgar Knauff azonban nem a legjobb szögből lőtt, Courtois pedig hárított. A 37. percben ismét Vinícius Junior veszélyeztetett, egy perccel később viszont már örülhetett. Szögletet követően Benzema fejelte le a frankfurti védőket, majd a labdát Casemiro – szintén fejjel – lekészítette David Alabának, aki pár méterről tisztán lőhetett, megszerezve a vezetést. Ezzel ő lett az első osztrák gólszerző az európai Szuperkupa-mérkőzések történetében. A 41. percben ismét Benzema volt az egyik főszereplő, a tizenhatoson belül vette át a labdát, de lövése elkerülte a kaput. A spanyol gárda – teljesen megérdemelten – egygólos előnnyel mehetett a szünetre.

A második félidőben tíz perc kellett az első nagy helyzethez – Vinícius Júnior közeli lövését védte Trapp. Az 58. percben érkezett a pályára a Frankfurt nyáron igazolt világbajnoka, Mario Götze. Három perccel később a lécen csattant Casemiro bombája – érett a következő Real-találat. Közben majdnem gólt kapott a királyi gárda, ám ismét Courtois nyerte meg a Knauff elleni csörtét. Nem sokkal később viszont jött is a madridi gól, Benzema iratkozott fel a góllövők közé Vinícius Júnior passzából – eldőlni látszott a meccs.

A hátralévő időben a Real gond nélkül őrizte meg előnyét, s megnyerte első trófeáját a 2022–2023-as idényben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?