Európa-liga: szerb, francia és török ellenfelet kapott a Fradi

A szerb bajnok Crvena zvezda, az AS Monaco és a török bajnok Trabzonspor lesznek a Ferencvárosi TC ellenfelei a labdarúgó Európa-liga H-csoportjában – derült ki a második számú európai kupasorozat péntek koradélutáni sorsolásán.

Az isztambuli eseményen főszerepet kapott Gera Zoltán, akit azért kért fel az UEFA a golyók kihúzására, mert a sorozat jövő májusi döntőjét a budapesti Puskás Arénában rendezik.

A zöld-fehérek sorozatban negyedik alkalommal érdekeltek európai kupasorozat főtábláján: 2019-ben, tavaly és idén az Európa-ligában, 2020-ban a Bajnokok Ligája csoportkörében játszottak.

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

A 2023-as budapesti döntőnek a Puskás Aréna ad otthont, ennek megfelelően az Európa-liga klasszikus színei mellett a magyar főváros került a finálé logójának középpontjába. A grafikusok az El „energiahullámait” Budapest nevezetességeivel kombinálták össze, ami egy igencsak látványos és egyedi arculatot eredményez – a központi hátteret a Parlament képezi, mellette a Széchenyi Lánchíd ikonikus oroszlánszobrai, a Budai vár és a Halászbástya díszesíti a vizuált.

Ez lesz a második UEFA-döntő, amelyet a Puskás Arénában rendeznek meg – 2020-ban az európai Szuperkupát is Budapesten játszották, akkor a Bayern München 2–1-re legyőzte a Sevillát.

A csoportkör szeptember 8-án kezdődik és november 3-ig tart.

Az Európa-liga csoportbeosztása:
A csoport: Arsenal (angol), PSV Eindhoven (holland), Bodö/Glimt (norvég), FC Zürich (svájci)
B csoport: Dinamo Kijev (ukrán), Rennes (francia), Fenerbahce (török), AEK Larnaca (ciprusi)
C csoport: AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár), Real Betis (spanyol), Helsinki JK (finn)
D csoport: SC Braga (portugál), Malmö (svéd), Union Berlin (német), Union Saint-Gilloise (belga)
E csoport: Manchester United (angol), Real Sociedad (spanyol), Sheriff Tiraspol (moldovai), Omonia Nicosia (ciprusi)
F csoport: SS Lazio (olasz), Feyenoord (holland), Midtjylland (dán), Sturm Graz (osztrák)
G csoport: Olimpiakosz (görög), Qarabag (azeri), SC Freiburg (német), Nantes (francia)
H csoport: Crvena zvezda (szerb), AS Monaco (francia), Ferencváros, Trabzonspor (török)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?